Γιορτή του πόλο στο ελληνικό κολλέγιο με αθλήτριες της εθνικής Αυστρίας

Χρύσανθος Δοβλέτογλου05 Ιανουαρίου 2022

Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη έκαναν αθλήτριες της εθνικής ομάδας πόλο της Αυστρίας, φιλοξενούμενες του ελληνικού κολλεγίου. Τα κορίτσια ξεπέρασαν τα εμπόδια της εποχής, ήρθαν στην πόλη μας, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε τρία δυνατά φιλικά και φυσικά γνώρισαν τις ομορφιές της νύφης του Θερμαϊκού.

Κοινή φωτογράφιση των αθλητριών του ελληνικού κολλεγίου και της Αυστρίας


Η Κατερίνα Χαλκιά σημειώνει γκολ από την περιφέρεια

Το ελληνικό κολλέγιο δεν μπήκε καλά στον τελευταίο και πιο δυνατό αγώνα, βρέθηκε να χάνει με 5-1, αλλά με την είσοδο της έμπειρης, Κατερίνας Χαλκιά, στην πισίνα άλλαξαν τα πάντα. Η Αυστρία δεν κατάφερε να σκοράρει για περίπου επτά λεπτά και η διαφορά εξανεμίστηκε στο ένα γκολ με την λήξη του ημιχρόνου.

Μέχρι το φινάλε έσπασαν καρδιές, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ και, τελικά, αναδείχθηκαν ισόπαλες με 15-15 σε μια σπουδαία γιορτή για το γυναικείο πόλο.

Επίθεση από την Dina Roskic


Άμυνα από την Simonetta Prindl


Κερδισμένο πέναλτι της Κασσιανής Κωτούλα σε άμυνα της Annalena Hochgruber

Το metrosport.gr βρέθηκε στο κολυμβητήριο της Πυλαίας και κάλυψε αυτό το σπουδαίο για την πόλη μας γεγονός, με δεδομένο ότι η Αυστρία θεωρείται μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις και σας μεταφέρει αποκλειστικές δηλώσεις των πρωταγωνιστών, αλλά και φωτογραφικό υλικό.

Οι αθλήτριες της Αυστρίας

Οι αθλήτριες του ελληνικού κολλεγίου

Οι έμπειρες Simonetta Prindl και Κατερίνα Χαλκιά

Χάρηκαν τον αγώνα οι πολίστριες των δύο ομάδων

Ο προπονητής του ελληνικού κολλεγίου Κώστας Καπετανικόλας δίνει οδηγίες στις αθλήτριές του

Κώστας Καπετανικόλας (προπονητής ελληνικού κολλεγίου): «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ξεκινήσαμε ένα τμήμα από το μηδέν. Μέσα σε αυτό το διάστημα ήρθαν διακρίσεις γιατί κυρίως δουλεύουμε στη βάση, στις ακαδημίες. Θέλω να πω ότι το κολυμβητήριο του κολλεγίου είναι για όλο τον κόσμο, δεν είναι μόνο για μαθητές του κολλεγίου. Παίξαμε έναν αγώνα με την εθνική Αυστρίας, απέναντι σε κορίτσια πάνω από 25-30 ετών, που παίζουν πολλά χρόνια και ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί. Σκοπός μας είναι με την συμμετοχή μας στη Β' εθνική να έχουμε ένα ολόκληρο οικοδόμημα γυναικείου πόλο στην πόλη.»

Marcus Ebertowski (προπονητής εθνικής Αυστρίας): «Ήταν πολύ σημαντική η εμπειρία που πήραμε. Ήμασταν ενθουσιασμένοι με το κάλεσμα που μας έγινε γιατί ξέρουμε το επίπεδο του ελληνικού πόλο και πως χτίζεται το άθλημα από τις μικρές ηλικίες. Κάναμε αυτό το ταξίδι με μεγάλο σεβασμό. Αυτό που μας λείπει είναι τα παιχνίδια και βρήκαμε εδώ την ευκαιρία να παίξουμε απανωτούς αγώνες.»

Simonetta Prindl (αρχηγός εθνικής Αυστρίας): «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια φιλόξενη ομάδα όπως το ελληνικό κολλέγιο. Αγωνιστικά και οι δύο ομάδες κέρδισαν πολλά. Θέλουμε κάποια στιγμή να το ανταποδώσουμε.»

Katharina Cepicka (επιθετικός εθνικής Αυστρίας): «Δόθηκε η ευκαιρία στα νεότερα μέλη να αγωνιστούν εκτός συνόρων γιατί έχουν παραστάσεις μόνο από παιχνίδια στην Αυστρία και ελπίζουμε μέσα απ' αυτούς τους αγώνες να κάναμε και κάποιες καινούργιες φίλες.»

Αγωνιστικές φωτογραφίες: Έλλη Πελίτη

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.