Γιορτάζονται τα 60 χρόνια ζωής του Πιερικού!

Βασίλης Μάστορας28 Νοεμβρίου 2021

Μνήμες από την πολύχρονη ιστορία του Πιερικού, έξη δεκαετίες στο σύνολο, θα ζωντανέψουν αύριο το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης «Εκάβη», στην επετειακή εκδήλωση «60 χρόνια Πιερικός».

Ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Παιδείας, Πρόνοιας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, αποφάσισαν στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων «Αικατερίνεια 2021» να τιμήσουν το αθλητικό σύμβολο του νομού, τον Πιερικό.

Για την προετοιμασία και επιτυχία της εκδήλωσης συγκροτήθηκε οργανωτική επιτροπή την οποία συντονίζουν ο πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. Γεώργιος Τσιαλός και το μέλος του Οργανισμού, η εκπαιδευτικός-υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μυράντα Παππά.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα τιμηθούν ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες και γενικά πρόσωπα που πρόσφεραν σημαντικό έργο στον σύλλογο. Ακόμη τηλεοπτικό και φωτογραφικό υλικό θα προβληθεί κατά τη αυριανή ξεχωριστή βραδιά.

Αυτό είναι ένα κομμάτι των δράσεων για τα 60χρονα του Πιερικού. Ηδη εδώ και λίγες ημέρες στις αίθουσες του Κέντρου Τεχνών «Εννέα Μούσες» του Δήμου Κατερίνης, λειτουργεί έκθεση κειμηλίων. Εκτίθενται δημοσιεύματα εφημερίδων, ιστορικές φωτογραφίες και στολές, καθώς και αντικείμενα. Η ομάδα εργασίας επέλεξε ό,τι αντιπροσωπευτικότερο εκφράζει τις έξι δεκαετίες του Πιερικού, ιδιαίτερα από το πολύτιμο αρχείο των συλλεκτών αδελφών Νικολάου και Δημητρίου Ξενίδη, καθώς και πολλών βετεράνων ποδοσφαιριστών του Πιερικού και βέβαια και άλλων συλλεκτών.



Η αυριανή τιμητική βραδιά στο πλαίσιο των «Αικατερίνειων 2021», αλλά και η διαρκής έκθεση κειμηλίων του Πιερικού αποτελεί την ελάχιστη τιμή για όλους όσοι βοήθησαν την ομάδα της Κατερίνης να «λάμψει» ποδοσφαιρικά και για εκείνους που τη βοήθησαν να επιβιώσει στα πέτρινα χρόνια. Ακόμη είναι η ευκαιρία για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιοί.

Συγκινητική δωρεά

Eνας σημαντικός στόχος της ομάδας Πρωτοβουλίας για τη δημιουργία του «Αθλητικού Μουσείου Πιερίας» ήταν η εύρεση του πρωτότυπου δίσκου με τον ύμνο της ομάδας.

Ο μουσικοσυνθέτης, Μπάμπης Φωτιάδης που κατάγεται από τον Κούκο Πιερίας και κατοικεί στη Λάρισα που το 1966 μελοποίησε τον ύμνο του Συνδέσμου Φιλάθλων Κατερίνης «Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ», παράδωσε το συλλεκτικό αντίγραφο του δίσκου 45 στροφών στους συλλέκτες Δημήτρη Αδαμόπουλο και Νίκο Ξενίδη οι οποίοι με τη σειρά τους το κειμήλιο το παρέδωσαν για έκθεση στον εκθεσιακό χώρο που έχει θέμα «60 χρόνια Πιερικός». «Από μικρό παιδί αγαπούσα και υποστήριζα με θέρμη τον ΠΙΕΡΙΚΟ» δήλωσε ο κ. Φωτιάδης και συμπλήρωσε: «Ως νεαρός μουσικός συνέθεσα τον ύμνο (στίχο και μουσική) και τον ηχογραφήσαμε σε studio της εταιρείας Festival Records της Ομόνοιας σε 2/4 allegro. Τον τραγούδησε ο επίσης Πιεριέας, Δημήτρης Σαρηγιαννίδης και σε δεύτερη φωνή η Μαίρη Μαυρουδή. Σαφώς ένα μουσικό κομμάτι γράφεται σε στιγμές έμπνευσης.


Πληρώσαμε στο studio εκείνη την εποχή εννιά χιλιάδες δραχμές, για τριακόσια αντίγραφα του δίσκου, τα οποία πουλήσαμε προς τριάντα δραχμές με σκοπό να βγάλουμε τα έξοδα. Μέρος των δίσκων ζήτησαν και αγόρασαν οι φίλαθλοι του ΠΙΕΡΙΚΟΥ που εργαζόταν στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας. Μου απέμεινε μόνο ένα αντίγραφο και με πολύ χαρά το παραδίδω στην πρωτοβουλία».

* Μέρος των στοιχείων αποτελούν δημοσιογραφικό ρεπορτάζ του συναδέλφου Περικλή Χατζηγιάννη τον οποίο και ευχαριστώ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.