Γιώργος Τσαλμπούρης: «Είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια…»

Στέλιος Παρθενάκης26 Νοεμβρίου 2020

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης είναι εδώ και δύο μήνες μέλος της μεγάλης οικογένειας του ΠΑΟΚ και συνεχίζει. Λίγο πριν από την σημερινή προπόνηση, έκανε ένα μίνι απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας της ομάδας, αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Προμηθέα, όπου όπως λέει ξεκάθαρα ο ΠΑΟΚ αδίκησε τον εαυτό του, μίλησε για την βελτίωση της ομάδας, την πολυτέλεια όσων έχουν ακόμη τη δυνατότητα να αθλούνται, τα τρία παιχνίδια στις αρχές Δεκεμβρίου και αναφέρθηκε σε αυτό που του λείπει. Την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο.

Αναλυτικά όσα είπε ο 24χρονος σέντερ στο www.paokbc.gr την οποία μπορείτε να δείτε και στο επίσημο κανάλι της ΚΑΕ ΠΑΟΚ στο youtube

Για την μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ: «Από πλευράς αποτελεσμάτων σίγουρα δεν είναι καλή η πορείας μας, με μία νίκη στα τέσσερα παιχνίδια που έχουμε δώσει. Έχουμε τρεις ήττες, αλλά ειδικά όσον αφορά το παιχνίδι με τον Προμηθέα νομίζω ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο παρκέ και στο τέλος αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Η ομάδα παρά τις ήττες έχει κάνει βήματα προόδου, μέρα με τη μέρα γίνεται καλύτερη και για αυτό είμαι πολύ πιο αισιόδοξος για τη συνέχεια».

Για το εντυπωσιακό του κάρφωμα στον αγώνα με το Λαύριο: «Μία ωραία και δυναμική φάση, ένα κάρφωμα, ξεσηκώνει τους συμπαίκτες σου, ξεσηκώνει και τον εαυτό σου και ανεβάζει το ηθικό σου, αλλά δεν είναι κάτι παραπάνω από δύο πόντοι. Δεν ήταν κάτι που το είχαμε προγραμματίσει κι αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν η αντίδραση των συμπαικτών μου. Ξεσηκώθηκε ο πάγκος κι αυτό είναι που μετράει γιατί η ομάδα έδειξε ότι αντιδρά σωστά και στα καλά και στα αρνητικά».

Για το προνόμιο να είναι στο γήπεδο: «Σίγουρα είμαστε προνομιούχοι που συνεχίζουμε και κάνουμε αυτό που αγαπάμε σε καιρό πανδημίας. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες, παίζουμε χωρίς κόσμο και όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας την πόλη και την ομάδα ήθελα να ζήσω ατμόσφαιρες με Παλατάκι γεμάτο. Δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, ελπίζω να έχω αυτή την ευκαιρία στο μέλλον. Αυτές είναι όμως οι συνθήκες, είναι ίδιες για όλους, πρέπει να προσαρμοστούμε, να αποδεχθούμε ότι είναι προνόμιο για εμάς να παίζουμε μπάσκετ αυτή την περίοδο, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που περάσαμε στην πρώτη καραντίνα και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με όποιες κι αν είναι οι συνθήκες».

Για τα 3 παιχνίδια στις αρχές Δεκεμβρίου: «Είναι τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια. Η ΑΕΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα, παίζει στην έδρα της, είναι εδώ και έναν χρόνο αήττητη στο πρωτάθλημα, έχει ποιότητα στο ρόστερ. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά και μία πρόκληση για εμάς. Θέλουμε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Η Λάρισα είναι μία ομάδα που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ. Την αντιμετωπίσαμε στο Κύπελλο, έχει ποιότητα στο ρόστερ της, έχει βελτιωθεί και αυτό το παιχνίδι θα είναι πολύ διαφορετικό και δύσκολο. Και ακολουθεί το παιχνίδι με τον Άρη. Δεν χρειάζεται να γίνουν πολλά σχόλια γύρω από αυτό τον αγώνα. Είναι ένα παιχνίδι που η ομάδα θέλει πολύ να κερδίσει κι αν είμαστε συγκεντρωμένοι και υγιείς θα τα καταφέρουμε. Ένα παιχνίδι ΠΑΟΚ - Άρης το έχω ζήσει σαν φίλαθλος και θέλω να το ζήσω και σαν παίκτης. Ελπίζω να μου δοθεί και φέτος αυτή η ευκαιρία, αν και το βλέπω πολύ δύσκολο».

Για την Εθνική ομάδα: «Είναι ίσως η μεγαλύτερη τιμή να σε καλέσουν στην Εθνική ομάδα της χώρας σου. Σίγουρα θέλω να παίξω στην Εθνική ομάδα, θα κάνω το καλύτερο που μπορώ κι όποτε κι αν με χρειαστεί θα είμαι εκεί».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.