Σιγάλας: «Στον Άρη έχουμε παίκτες μαχητές με αυταπάρνηση»

Metrosport Team12 Δεκεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95.5και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο στενός συνεργάτης του Γιάννη Καστρίτη Γιώργος Σιγάλας ο οποίος μίλησε για την εξαιρετική χρονιά που διανύει ο μπασκετικός Άρης. Μεταξύ άλλων στάθηκε στην κατάσταση της ομάδας, τον Βασίλη Τολιόπουλο, τον κόσμο του Άρη ενώ απάντησε και στο δίλημμα αν προτιμάει να είναι παίκτης ή στο τεχνικό τιμ.

Για την εξαιρετική χρονιά του Άρη και την κομβική παρουσία του Βασίλη Τολιόπουλου:
«Ο Βασίλης έχει αποφασίσει να κάνει μια από τις καλύτερες χρονιές του. Είναι αποφασισμένος να δείξει σε όλους ότι είναι παίκτης εθνικής ομάδας. Χρειάζεται ακόμα να καταβάλλει προσπάθεια ωστόσο αυτά που ήδη κάνει είναι πολύ μεγάλα. Ακόμη έχουμε παίκτες ξένους που έχουν ταιριάξει απόλυτα με τους Έλληνες. 

Φαίνεται ότι είναι παιδιά που προσπαθούν να κάνουν κάτι μέσα από το μπάσκετ, έχουν μεγάλη αυταπάρνηση και αυτό φαίνεται όχι μόνο στον αγώνα αλλά και στην προπόνηση που γίνεται ένας «σκοτωμός». Είναι πολύ σημαντικό που ο προπονητής μας μπορεί να στηριχτεί σε όλους τους παίκτες ανεξάρτητα από το αν παίζουν πολύ ή όχι. Ακόμη έχουμε και παίκτες που τους περιμένουμε να προσαρμοστούν τώρα που θα είναι υγιείς, όπως ο Χάγκινς και ο Πακ και ο Βασίλης Καββαδάς.»

Για την αγωνιστική βελτίωση του Βασίλη Τολιόπουλου: «Για να μπορέσει μια ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό χρειάζεται κάποιους παίκτες και όσο αυτοί βελτιώνονται ατομικά και βοηθούν στο γήπεδο τότε μπορεί να ελπίζει ότι θα κάνει πολλά καλά πράγματα. Η ατομική βελτίωση των παικτών είναι αυτή που μπορεί να μας πάει ακόμα παραπάνω ή αλλιώς που μπορεί να μας συντηρήσει ψηλά.

Το μπασκετικό ταλέντο στον Βασίλη υπήρχε ανέκαθεν, αλλά φέτος φαίνεται να αποφάσισε πως πρέπει να δουλέψει για να βρεθεί σε υψηλό επίπεδο και να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Άρη που σαφώς είναι απαιτητικοί. Ωστόσο είναι σε καλό δρόμο, φυσικά είναι στο χέρι του να εξελίξει το ταλέντο του και να δείξει με την δουλειά του στο γήπεδο ότι αξίζει να βρίσκεται ανελλιπώς στην εθνική ομάδα. Είναι πολύ θετικό για τον ίδιο ότι έχει βελτιώσει το αμυντικό του κομμάτι, ενώ έχει γίνει και εκτελεστής και δημιουργός. »

Για την βελτίωση στα ποσοστά των ριμπάουντ και των κλεψιμάτων: «Αυτό πιστεύω είναι δουλειά προπονητή. Έχει καταφέρει να κερδίσει τους παίκτες ώστε να είναι ενεργητικοί αμυντικά. Έτσι με την σωστή συνεργασία είναι κάτι που μας βοηθάει να κρατήσουμε τον αντίπαλο σε μικρά σκορ κάτι που έχει συμβεί αρκετές φορές. Τις διαφορές και τα σκορ η ομάδα τα δημιουργεί μέσα από την άμυνα. Το καλό είναι ότι έχουμε ταλέντο σε αυτό το κομμάτι, όπως και επιθετικά, και μπορεί σε δύσκολες στιγμές να καταφέρνουμε να ανταπεξέλθουμε γι' αυτό το λόγο. »

Για την στήριξη του κόσμου την φετινή χρονιά: «Ο κόσμος του Άρη ανέκαθεν βρίσκονταν κοντά στην ομάδα. Πολλές φορές βλέπουμε και στο ίντερνετ σε διάφορες σελίδες αναφορές στον κόσμο της ομάδας κάτι που δεν είναι τυχαίο. Αν στον φίλαθλο του Άρη δώσεις την ελπίδα ότι εκτός από την νίκη μπορεί να έρχεται στο γήπεδο και να βλέπει κάτι όμορφο από την ομάδα. 

Πιστεύω ότι οι μεγαλύτεροι μεταφέρουν στους μικρότερους το πνεύμα και την ιστορία του μπασκετικού Άρη. Ο συνδυασμός του καλού θεάματος, των νικών και του πνεύματος που έχει ο λαός του Άρη που θεωρώ μπασκετικό, μπορεί για φέτος να μας δώσει το καλύτερο γήπεδο στην Basket League. Θεωρώ πολύ φυσιολογικό μια ομάδα σαν τον Άρη να έχει γεμάτο γήπεδο και πιστεύω θα συνεχιστεί. Τον κόσμο τον είχαμε μαζί μας και στα δύσκολα, δεν είναι εύκολο να μαζεύεις 3.000 κόσμο στο ελληνικό πρωτάθλημα και όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα. »

Για το αν είναι πιο εύκολο να είσαι παίκτης ή στο τεχνικό τιμ: «Όταν είσαι ενεργός χρόνια και πρωταγωνιστής δεν είναι εύκολο να βρεθείς μετά εκτός παρκέ. Όμως η δουλειά που κάνω εγώ έχει μόνο ευχαρίστηση, παρά κάποιες ενδεχόμενες ήττες που φέρνουν στεναχώρια. Πιστεύω ότι πιο δύσκολη δουλειά είναι του πρώτου προπονητή. Ο παίκτης έχει πιο εύκολο έργο και είμαι απόλυτα ειλικρινής σε αυτό.

Το μόνο που έχει να κάνει αν θέλει να πρωταγωνιστεί είναι να ακολουθεί ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα που έχει και πρέπει να ακολουθεί κατά γράμμα. Είναι κάτι που δεν του επιβάλλεται και ουσιαστικά έχει το... μικρόβιο του πρωταθλητισμού μέσα του. Η δουλειά του προπονητή έχει και πάλι την ευχαρίστηση ότι κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα αλλά έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις γιατί ο προπονητής έχει να διαχειριστεί πολλά περισσότερα πράγματα.»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.