Αθανασιάδης: Από την ελληνική... απαξίωση στο «παραμύθι» της Μολδαβίας

Metrosport Team29 Σεπτεμβρίου 2021

Επιμέλεια: Κωστής Παναγιώτου

Τα παραμύθια έχουν πάντα όμορφο τέλος για τους πρωταγωνιστές. Οι τίτλοι τέλους στο παραμύθι του Αθανασιάδη ακόμη δεν έχουν πέσει, όλα τώρα ξεκινούν. Όμως η αρχή κάθε όμορφης ιστορίας έχει τις δυσκολίες της και συνήθως απαξίωση. Έτσι συνέβη και στην περίπτωση του ακρογωνιαίου λίθου της Σέριφ, στη μέχρι τώρα πορεία της στα «αστέρια» και στην χθεσινή παράσταση στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Αποκτήθηκε με περγαμηνές και έφυγε απαξιωμένος

Στα 26 του χρόνια, τότε, είχε διανύσει ήδη πολλά χιλιόμετρα στην πρώτη κατηγορία της Ελλάδας ως πρώτος τερματοφύλακας. Με τον Πανθρακικό και τον Αστέρα Τρίπολης είχε καταγράψει 100 συμμετοχές στη Super League και η περίπτωσή του είχε τραβήξει τα βλέμματα των «μεγάλων» του ελληνικού πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ ήταν εκείνη όμως που έκανε την κίνηση για να αποκτήσει τον Έλληνα τερματοφύλακα και να τον ντύσει στα κιτρινόμαυρα. Το όνομά του είχε γραφτεί τόσο για τον ΠΑΟΚ, όσο και για τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2019.

Την πρώτη σεζόν ήταν τρίτος στην ιεραρχία των γκολκίπερ, με το Μπάρκα και τον Τσιντώντα να είναι ένα βήμα πιο μπροστά του. Τελικά τη σεζόν 2019/20 ο Γιώργος Αθανασιάδης δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό με τη φανέλα της Ένωσης.

Την επομένη χρονιά ο Μπάρκας μετακομίζει στη Σκωτία και τη Σέλτικ, οπότε ο δρόμος για την ενδεκάδα άνοιξε για τον 28χρονο, με μοναδικό ανταγωνιστή για τη θέση του παίκτη που θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια, τον Παναγιώτη Τσιντώτα. Τελικά οι δύο Έλληνες μοιράστηκαν τα λεπτά συμμετοχής τη σεζόν 2020/21, γεγονός που δεν έκανε κανέναν από τους δύο να νιώσει ασφαλής.

Ο Αθανασιάδης κατέγραψε συνολικά 21 συμμετοχές με την ΑΕΚ, κράτησε ανέπαφη την εστία 5 φορές και δέχτηκε 32 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις.

Μοιραία οι «κιτρινόμαυροι» πήραν την απόφαση να δώσουν δανεικό τον Θεσσαλονικιό τερματοφύλακα στην άσημη Σέριφ Τιρασπόλ. 

Το παραμύθι στη Μολδαβία τώρα ξεκινάει

Ο σύλλογος από τη Μολδαβία δεν είχε συμμετέχει ποτέ στους ομίλους του Champions League, όπως άλλωστε και ο Αθανασιάδης. Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να αγωνιστούν μαζί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και να κάνουν την Ευρώπη να παραμιλάει.

Στα προκριματικά του CHL ήταν καταλυτικός και συνέβαλε τα μέγιστα για να βρεθεί η ομάδα του στους ομίλους. Σε 8 αγώνες δέχτηκε μόλις δύο τέρματα, κρατώντας ανέπαφη την εστία του σε 6 παιχνίδια. Συνολικά σε 14 αναμετρήσεις με τη Σέριφ έχουν παραβιάσει την εστία του έξι φορές (δέχτηκε δύο γκολ στο Σούπερ Καπ Μολδαβίας) και σε εννέα, από αυτές, έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο χωρίς να δεχτεί τέρμα. 

Όταν τελικά το όνειρο πήρε σάρκα και οστά ( προκρίθηκαν στους ομίλους ) είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω τι ακριβώς ένιωσα. Εκείνη τη στιγμή έκλαψα, διότι θυμήθηκα όλα τα αρνητικά. Ότι είχε συμβεί τα προηγούμενα δύο χρόνια. Πέρυσι δεν ήταν καλή χρονιά. Για ένα διάστημα έπεσαν όλοι πάνω μου. Ένιωσα ότι ξανασηκώθηκα και πάλι και ότι τώρα αλλάζουν όλα».

Το οικογενειακό κλίμα της ομάδας και η αυτοπεποίθηση που κατακλύζει όλους είναι το κλειδί για την επιτυχία στη Σέριφ Τιρασπόλ. Αυτό έλειπε στον 28χρονο πορτιέρο για να ξεδιπλώσει τις ικανότητες του και να αποδείξει σε όλους ότι η κριτική που δέχτηκε ήταν άδικη.

Ο Γιώργος Αθανασιάδης από χθες (28/9) βιώνει στιγμές που κάθε νεαρό παιδί έχει ονειρευτεί. Να αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο και στο τέλος ενός αγώνα να μιλάνε όλοι για αυτόν. Το βράδυ της 27ης Σεπτεμβρίου δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Ντύθηκε «Σερίφης» και είπε όχι στην «βασίλισσα» της Ισπανίας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.