Γιόναταν Μπούρκαρντ: Το γερμανικό κόσμημα στην καταιγίδα

Παναγιώτα Χαλκιά24 Νοεμβρίου 2021

Θεωρείται ένας από τους πιο επικίνδυνους επιθετικούς του γερμανικού πρωταθλήματος τη φετινή χρονιά. Εκείνος παραμένει προσγειωμένος, αποφεύγει με ευγένεια όσους του πλέκουν το εγκώμιο και τα social media, και μένει προσηλωμένος στη δουλειά του.

Ο Γιόναταν Μπούρκαρντ άρπαξε την ευκαιρία και έδειξε ότι μπορεί να αφήσει το στίγμα του στη Bundesliga. Tο ταλέντο και οι ικανότητες του τον βοηθούν να ξεχωρίσει. Φέτος, μετρά οχτώ γκολ και δυο ασίστ σε 13 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ταξίδι 45 λεπτών

Γεννημένος στις 11 Ιουλίου του 2000, έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της Ντάρμσταντ. Το ταλέντο του δεν άργησε να γίνει αντιληπτό από τους σκάουτερς της Μάιντς και ο μικρός Γιόναταν έκανε ένα ταξίδι διάρκειας 45 λεπτών κατά μήκος του Ρήνου για να ενταχθεί στο σύλλογο στα 14 του.

Η προσαρμογή ήταν εύκολη και άρχισε να δείχνει τις ικανότητες του από την πρώτη κιόλας ημέρα. Όλοι είχαν ενθουσιαστεί μαζί του. Κατέγραψε 30 γκολ και 17 ασίστ σε 65 παιχνίδια με την Κ17 και την Κ19. Συνεργάστηκε με το νυν προπονητή του, Μπο Σβένσον, στην ομάδα νέων και σιγά σιγά χτύπησε την πόρτα των μεγάλων.

Έκανε το ντεμπούτο του τη σεζόν 2018-2019 σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Άουγκσμπουργκ και μάλιστα, έπαιξε βασικός. Ακολούθησαν άλλες τέσσερις εμφανίσεις εκείνη την περίοδο. 

Την επόμενη μοιραζόταν ανάμεσα στις υποχρεώσεις της Κ19 και της πρώτης ομάδας. Έπαιξε σε οκτώ παιχνίδια και σημείωσε και το πρώτο του τέρμα κόντρα στη Ντόρτμουντ, που έδωσε ελπίδες για επιβίωση στη Μάιντς. Ακολούθησαν δυο ακόμη τέρματα στην τρίτη του χρονιά και τα δυο κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου.

Φέτος, μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και ήδη μετρά οχτώ γκολ και δύο ασίστ σε 13 συμμετοχές. Έχει κατά μέσο όρο 77 λεπτά συμμετοχής και έχει βρει δίχτυα κόντρα σε Χόφενχάιμ, Ντόρτμουντ, Έλβερσμπεργκ, Αρμίνια Μπίλεφελντ και δις κόντρα στην Άουγκσμπουργκ.

«Jonisiwo»

Θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα από τα πιο επικίνδυνα δίδυμα αυτή τη στιγμή στη Γερμανία. Οι δύο παίκτες συνεργάζονται με κλειστά μάτια και είναι ιδιαίτερα παραγωγικοί όταν βρίσκονται μαζί στο χορτάρι. Ο Καρίμ Ονισίβο έχει τέσσερις ασίστ και ο Μπούρκαρντ οχτώ γκολ και δυο ασίστ. Μαζί έχουν πετύχουν το 60% των τερμάτων της ομάδας και δικαιολογημένα, έχουν γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών.

Διεθνή καριέρα

Κλήθηκε στις εθνικές ομάδες της Γερμανίας από μικρός. Έχει περάσει από όλες τις μικρές εθνικές και ανυπομονεί για τη στιγμή που θα κληθεί στην πρώτη ομάδα. Το καλοκαίρι σήκωσε το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ21 και έπειτα, του δόθηκε το περιβραχιόνιο. Συνολικά, μετρά 40 συμμετοχές και 17 τέρματα.

Το τηλεφώνημα του Φλικ

Ο Χάνσι Φλικ παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση της Μάιντς με την Άουγσκμπουργκ πριν μερικές εβδομάδες. Είδε το νεαρό άσο να ξεδιπλώνει το ταλέντο του στο χορτάρι, να σκοράρει δύο φορές και να οδηγεί την ομάδα του σε νίκη. Προφανώς, κράτησε το όνομα του και θέλησε να του μιλήσει.

Την επόμενη ημέρα ο Γιόναταν είδε δύο αναπάντητες στο κινητό του από άγνωστο αριθμό και πίστευε ότι ήταν ο υδραυλικός καθώς υπήρχε διαρροή στο σπίτι. Ωστόσο, άκουσε τη φωνή του Φλικ στην άλλη άκρη της γραμμής να του εξηγεί πόσο ικανοποιημένος είναι από την απόδοση του και ότι έχει μπει στο μπλοκάκι του.

Μοιάζει στον Κλόζε

Οι ικανότητες του έχουν οδηγήσει τον προπονητή του, Μπο Σβένσον, να τον παρομοιάζει με τον κορυφαίο σκόρερ των Γερμανών.

Ο Μπούκαρντ κάνει οποιαδήποτε δουλειά ως κεντρικός επιθετικός. Είναι καλός με το κεφάλι και με τα πόδια. Ξέρει πως να μπερδεύει τους αντίπαλους αμυντικούς και να βρίσκει χώρο για να κινηθεί ώστε να φτάσει κοντά στην εστία και να απειλήσει.

Έχει την ικανότητα να κρατήσει την μπάλα όταν χρειαστεί ώστε η ομάδα να ανέβει στο γήπεδο. Χρησιμοποιεί έξοχα το σώμα του για να κλείσει τον αμυντικό, να ελέγξει το τόπι και να βρει κενούς διαδρόμους.

Tips

1) Αποφεύγει τα social media. Είναι ένα κομμάτι της ζωής που δεν θέλει να έχει. Θεωρεί ότι είναι «ένας κόσμος που κάνει παιχνίδι με σχόλια, άλλοτε αρνητικά και άλλοτε θετικά. Οι άνθρωποι θέλουν να δείχνουν την τέλεια εικόνα του εαυτού τους. Τα καταφέρνω και χωρίς αυτά».

2) Προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι να δίνει τον καλύτερο του εαυτό για να οδηγήσει την ομάδα στη νίκη.

3) Δεν του αρέσουν τα πάρτι. «Θα μπορούσα να θεωρηθώ σπασίκλας αλλά δεν μου αρέσει να πηγαίνω σε πάρτι. Θα μπορούσες να με πεις και λίγο βαρετό».

4) Είναι απόφοιτος γυμνασίου, προσγειωμένος και ευγενικός.

5) Η ημέρα του μοιάζει με ρουτίνα. Σπίτι, προπόνηση, γυμναστήριο, σπίτι. Την ακολουθεί με χαρά γιατί γνωρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα φτάσει σε κορυφαίο επίπεδο. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.