Γίνε σαν τον Σαντιό!

Metrosport Team10 Ιουνίου 2022

Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο σταρ, γεμάτο ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορεί να εντυπωσιάζουν με τα όσα κάνουν εκτός αγωνιστικών χώρων, παρά στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, ωστόσο υπάρχουν και οι ρομαντικοί. Εν εξ αυτών και ο Σαντιό Μανέ.

Ένας διαφορετικός σταρ, από άλλη εποχή που μπορεί να αλλάξει και τη δική μας. Ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει περίπου το 1/8 του μισθού του για την ανέγερση νοσοκομείου στη Σενεγάλη, ένας ποδοσφαιριστής που έχει προσφέρει χαμόγελο στα μικρά παιδιά της πατρίδας του με μπλούζες και γήπεδα ποδοσφαίρου αλλά και ένας ποδοσφαιριστής που για να κάνει την καριέρα του, χρειάστηκε να το... σκάσει από το σπίτι του!

Ο ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ που αναμένεται να αποχωρήσει από τους «Κόκκινους», γεννήθηκε στο χωριό Μπαμπαλί στη Νότια Σενεγάλη, με τον πατέρα του να έχει «φύγει» από τη ζωή όταν ο ίδιος ήταν 11 ετών κάτι που έχει μεγάλη επίπτωση στην παιδική του ηλικία, «Όταν ήμουν έντεκα ετών, ο πατέρα μου πέθανε. Είχε έναν έντονο πόνο στο στομάχι και, επειδή δεν υπήρχε νοσοκομείο στο χωριό μου, χρειάστηκε να το μεταφέρουν σε άλλο. Στη διαδρομή, η κατάσταση του χειροτέρεψε και πέθανε», ανέφερε για τον Ιμάμη πατέρα του.

Ο Κριστιάνο και ο... Νεϊμάρ

«Δεν θέλω να δώσω την εντύπωση ότι είμαι λέκτορας, αλλά είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ορισμένες αξίες που κυκλοφορούν στο ποδόσφαιρο που με ενοχλούν. Αντί όμως να επικρίνω δυνατά, μερικές φορές προτιμώ να αποστασιοποιηθώ λίγο. Το κύριο πράγμα είναι να μην αλλάξεις, και δεν νομίζω ότι έχω αλλάξει. Και, για ένα αγόρι που κατάγεται από μια μικρή πόλη της Σενεγάλης, Κασαμάνσε, είναι ήδη μεγάλη νίκη να αντιστέκεσαι σε όλα αυτά.

Δεν θα ήθελα να έχω μια ζωή όπως αυτή που έχουν οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Νεϊμάρ. Τους ακολουθώ στα κοινωνικά δίκτυα και αυτό μου αρκεί. Λατρεύω την εξαιρετική ζωή τους, αλλά αυτή η ζωή δεν είναι φτιαγμένη για μένα». Με αυτόν τον τρόπο ο Σαντιό Μανέ μίλησε στη γαλλική «Equipe» για το αν θα ήθελε και ίδιος να έχει όλες τις πολυτέλειες που απολαμβάνουν οι «φίρμες»...

Το κινητό...

Σε μία εποχή που η τεχνολογία κυριαρχεί, ο Σαντιό Μανέ δεν δίνει σημασία σε ένα καλό smartphone με τον Σενεγαλέζο να πηγαίνει σε μία αποστολή της Λίβερπουλ με σπασμένη οθόνη στο κινητό του και να δείχνει πως αυτό δεν είναι κάτι που τον απασχολεί ενώ θα μπορούσε να έχει ότι πιο σύγχρονο...

«Τι να τις κάνω δέκα Ferrari, είκοσι ρολόγια με διαμάντια και δύο αεροπλάνα όταν υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε; Τι καλό θα έκανε κάτι τέτοιο για τον κόσμο; Εγώ πείνασα, δούλεψα στα χωράφια, επιβίωσα σε δύσκολες εποχές, έπαιξα ξυπόλητος και δεν πήγα σχολείο. Σήμερα με αυτά που βγάζω μπορώ να βοηθάω τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα σχολεία η συνεισφορά στο παιδικό χαμόγελο

Η καταγωγή του Μανέ από τη Νότια Σενεγάλη και ειδικότερα 400 χιλιόμετρα έξω από τη πρωτεύουσα Ντακάρ, είχε συναντηθεί με τον Μάκι Σάλ, Πρόεδρο της χώρας και του παρουσίασε στον αρχηγό του κράτους ένα φιλόδοξο σχέδιο οικοδόμησης νοσοκομείου στην Μπάμπαλι , καθώς έχει μεγάλη συνεισφορά στην πατρίδα του.

Ο Σαντιό Μανέ δεν αρκέστηκε σε αυτό, καθώς το 2018, έδωσε 300 φανέλες της Λίβερπουλ στο χωριό του ώστε οι κάτοικοι να τις φορούν κατά τη διάρκεια του τελικού του Champions League, ενώ την επόμενη χρονιά, ο 29χρονος Σενεγαλέζος είχε δωρίσει περί τα 350.000 δολάρια για την οικοδόμηση σχολείου στο Μπάμπαλι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.