Γιατρός Β' ΜΕΘ «Παπανικολάου»: «Ξέρετε σε πόσες ώρες γεμίσαμε; 14...»

Metrosport Team11 Νοεμβρίου 2020

Να περιγράψει την πραγματικότητα ενός από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, του «Παπανικολάου», της πίεσης που δέχεται το τελευταίο διάστημα λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού και ιδιαίτερα σε μέρα εφημερίας, ένιωσε ο κ. Ελευθέριος Σιώμος.  

Το έκανε με την παρακάτω ανάρτησή του, εστιάζοντας στη Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου:  


«Χθες η Β ΜΕΘ τέθηκε εκ νέου (2η φορά) στη μάχη έναντι στον covid-19. Πόσος χρόνος νομίζετε χρειάστηκε για να γεμίσει σχεδόν; Να σας πω εγώ: 14 ώρες. Δεχόμενη τεράστια πίεση τόσο από τη γενική εφημερία του ΓΝ «Γ.Παπανικολάου» όσο και από νοσοκομεία γειτονικών νομών. Αν δεν πιστεύετε στη σοβαρότητα της κατάστασης, καλό είναι να συνηθίσετε στο άκουσμα της λέξης «ψεκασμένοι» (ω ναι). Δεν υπάρχει άλλη αλήθεια, ο covid-19 υπάρχει και οι ηλικίες που νοσούν σοβαρά είναι αρκετά πιο χαμηλές, ίσως επειδή η διασπορά του στο γενικό πληθυσμό είναι τεράστια.  

Η χτεσινή μάχη κερδήθηκε με πολύ κόπο (συγχαρητήρια στους συναδέλφους), ο πόλεμος όμως μαίνεται με πολλές πολλές μάχες να είναι μπροστά μας. Εμείς, πρώτα ο Θεός, θα μαχόμαστε, εσείς; Θα κάνετε αυτές τις μάχες να έχουν αντίκρισμα; Θα πιστέψετε επιτέλους για να τηρήσετε τα μέτρα; Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γεώργιος Παπανικολάου».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.