«Οι γιατροί δύσκολα θα κάνουν διακοπές τις ημέρες των γιορτών»

Metrosport Team30 Δεκεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», φιλοξενήθηκε ο Κώστας Χρυσαβόπουλος.

Ο γιατρός του ΑΧΕΠΑ και καθηγητής του ΑΠΘ, μίλησε για την κατάσταση του κορωνοϊού που πλήττει την χώρα μας αλλά και τι πρέπει να προσέξουμε στις ημέρες των εορτών.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Metropolis 95,5:

«Η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε καθημερινά πολλούς ασθενείς με κορωνοϊό, το ζήσαμε και πέρυσι το ζούμε και φέτος. Κάθε μέρα δημιουργείται μια τεράστια ουρά ασθενών και η δουλεία του κάθε γιατρού είναι πολύ δύσκολη.

Εγώ κρατάω ακόμη μικρό καλάθι για την νέα μετάλλαξη «Όμικρον», μπορεί να ακούμε ότι είναι μόνο μια μικρή γρίπη, αλλά δεν την έχουμε ζήσει ακόμη. Εγώ προσωπικά, δεν έχω δει ακόμη θετικό επιβεβαιωμένο κρούσμα της Όμικρον αλλά το περιμένουμε γιατί αυτή η μετάλλαξη έχει εμφανιστεί στα λύματα και θα τις δούμε στις επόμενες 15 ημέρες.

Το μόνο ευχάριστο είναι ότι δεν έχουμε πια γιατρούς που να νοσούν και δεν έχουμε καραντίνες. Αυτοί οι λίγοι που είμαστε δίνουμε πραγματικά μάχη και προσπαθούμε για κάθε ασθενή το καλύτερο.

Καταλαβαίνεται, ότι αυτό το διάστημα οι γιατροί κουράζονται αρκετά, υπάρχουν κάποιοι που έχουν εμφανίσει σημάδια κόπωσης, προσπαθούμε άτυπα να τους ξεκουράζουμε και να κάνουμε κυκλικά ωράρια, έτσι ώστε να μοιραστούν οι ώρες εργασίας. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι αυτή τη περίοδο που είναι γιορτινή, θα πρέπει οι γιατροί να περάσουν και λίγο χρόνο με τις οικογένειες τους, ωστόσο είναι αρκετά δύσκολο»

Για το περιστατικό με την αυτοκτονία 57χρόνου στο Παπανικολάου:

«Παλιότερα, είχαμε την δυνατότητα να βάζουμε ασθενείς σε έναν θάλαμο, αλλά αυτό άλλαξε. Ο ασθενής περιμένει τον ντυμένο σαν...αστροναύτη νοσηλευτή, είναι ο μόνος άνθρωπος που βλέπει και καταλαβαίνεται ότι οι άλλες ώρες είναι βασανιστικές. Επίσης, παίζει ρόλο και η ψυχική υγεία, αλλά αυτό εμφανίζεται περισσότερο στους ηλικιωμένους ασθενείς. Μας είναι γνωστή αυτή η παρενέργεια στο νευρικό σύστημα αλλά και η αρνητική ψυχολογία λόγω του κορωνοϊού».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.