Συγκλόνισε ο γιατρός του Αλέξανδρου Νικολαΐδη: «Έδινε κουράγιο στους γιατρούς του»

Metrosport Team14 Οκτωβρίου 2022

Ο γιατρός του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, θωρακοχειρουργός Κοσμάς Ηλιάδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95.5 και μίλησε για την σπάνια ασθένεια που έπασχε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, η οποία του στέρησε τη ζωή, ενώ αναφέρθηκε και στη στάση ζωής του Α. Νικολαΐδη, οποίος απέκρυψε, μέχρι την τελευταία στιγμή, από το ευρύ κοινό την ασθένειά του. 

Αναλυτικά όσα είπε: «Συνήθως ο ασθενής με τον χειρούργο δένονται παραπάνω στο μικρό χρονικό διάστημα που γνωρίζονται. Τα ψυχικά χαρίσματα που είχε ο Αλέξανδρος ήταν τέτοια που έδιναν κουράγιο στους γιατρούς του για να πολεμήσουν μαζί του. Δεν ήταν μόνο Πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης αλλά και σε αυτόν τον αγώνα που έδινε τον έκανε σαν Πρωταθλητής. 

Η ψυχική του δύναμη τον βοήθησε πάρα πολύ να πολεμήσει την ασθένειά του. Οι ογκολόγοι που ασχολήθηκαν με τον Αλέξανδρο με το σθένος του Αλέξανδρου δοκίμασαν διάφορες θεραπείες ακόμα και πειραματικές θεραπείες για να κερδίσει το χρόνο που κέρδισε. Αν ο ασθενής είναι μαχητής μπορεί να βοηθήσει και τους γιατρούς με τη θετική του στάση να πάρουν αποφάσεις υπέρ του ασθενή. 

Ήμασταν πολύ πιο αισιόδοξοι γιατί αφαιρέθηκε η νόσος από πάνω του. Μίλησα μαζί του πριν μερικούς μήνες αλλά η ασθένεια τον είχε καταβάλει αρκετά. Εξακολουθούσε να έχει όμως την ίδια αισιοδοξία ότι θα όλα πάνε καλά. Πάντα έδειχνε στοιχεία πως το παλεύει».

Για το καρκίνωμα NUT που έπασχε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης: «Μπορεί να κάνει μεταστάσεις σε κάποια άλλα όργανα και ανάλογα με την προσβολή των οργάνων να κάνει αντίστοιχα συμπτώματα, οπότε δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένα συμπτώματα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.