Γιατράς: «Η Θεσσαλονίκη αγαπάει το μπάσκετ - Μου είχαν βάλει ταμπέλα»

Metrosport Team22 Ιουνίου 2021

Ο πρώην τεχνικός του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την παρουσία του στην ομάδα της Πάτρας. Αρχικά είπε για το τουρνουά 3 on 3 που θα διεξαχθεί τις επόμενες μέρες: «Θα είμαστε στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 2-4 Ιουλίου. Περιμένουμε να το χαρεί ο κόσμος, θα είναι κάτι πολύ ωραίο για την Θεσσαλονίκη που αγαπάει το άθλημα. Ο τίτλος «μπασκετομάνα» είναι σαν τους προέδρους, μια φορά πρόεδρος, για πάντα πρόεδρος. Έχει ανάπτυξη το 3 on 3, θα είναι και ολυμπιακό άθλημα. Έχω δει ταλέντα σε μικρές ηλικίες, δεν θέλω να πω συγκεκριμένες περιπτώσεις, αλλά έχουν υπάρξει παιδιά που ακολούθησαν μέσα από τέτοια τουρνουά τον δρόμο του μπάσκετ».

Στη συνέχεια η συζήτηση πήγε στον Προμηθέα: «Ήταν δύσκολη χρονιά. Αλλά ας μην κλαιγόμαστε εμείς, δύσκολη ήταν γι' αυτούς που έχασαν δικούς τους άνθρωπους από τον κορωνοϊό. Εμείς ήμασταν τυχεροί μέσα σε όλο αυτό. Όσον αφορά το αγωνιστικό, να μην παραγνωρίζουμε ότι πήραμε τον πρώτο τίτλο επαρχιακής ομάδας. Ζήσαμε μεγάλες στιγμές στον τελικό Κυπέλλου. Μπήκαμε, επίσης, στους «4» του ελληνικού πρωταθλήματος, διεκδικήσαμε την είσοδό μας στον τελικό και όλοι είδανε τι έγινε. Δεν είμαστε υπερόπτες. Αυτά τα χρόνια με την βοήθεια της τύχης και του Θεού ήρθαν κάποια αποτελέσματα και η ομάδα έχει την συνέχειά της. 

Ο Προμηθέας είναι ένας μεγάλος οργανισμός που αγαπάει το μπάσκετ. Υπάρχει και η ανδρική ομάδα πλέον που είναι η κορωνίδα και θα δείξει ο χρόνος πως θα καθιερωθεί. Όταν ανακοινώθηκα στον Προμηθέα το 2016-2017 κάποιοι με είχαν βγάλει ταμπέλα πότε θα φύγω. Η εμπιστοσύνη και η αγάπη που μου έδειξε η ομάδα, αλλά και το κίνητρο που είχα μας οδήγησε εδώ που μας οδήγησε. Την πρώτη χρονιά κάποιοι πίστεψαν ότι ήταν τυχαίο. Υπήρχαν πολλοί δίπλα μου που ήταν συνεργάτες. Θέλω να νιώθω ότι μου έχουν εμπιστοσύνη για τις επιλογές μου. Στον Προμηθέα με βοήθησαν και στα λάθη».

Για το αν, τελικά, θα παραμείνει στον Προμηθέα: «Όταν είχα πει ότι θα αποχωρήσω το σώμα μου ήθελε, η καρδιά μου, όμως, έλεγε ότι θα είμαι στην ομάδα. Αυτό που σκέφτομαι, επειδή έχω κίνητρο για την προπονητική, είναι ότι αν έμενα θα έκανα ζημιά. Όταν η ομάδα ανέβηκε από την Α2 στην Α1 εγώ είχα περάσει σε άλλον ρόλο και κάποια πράγματα δεν μου άρεσαν. Φαντάζεστε να είμαι σε άλλη θέση και να είναι κάποιος στον πάγκο και να νομίζει ότι θέλω να τον αντικαταστήσω; Άσχετα αν δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας μου. Το να κρατήσουμε μία απόσταση ίσως είναι καλύτερο για όλους».

Για το αν η υποψηφιότητα του κ. Λιόλιου για την ΕΟΚ επηρέασε τα σφυρίγματα εναντίον του Προμηθέα: «Δεν ήθελα να εμπλακώ σε αυτό. Το να είναι υποψήφιος ο κ. Λιόλιος είναι τιμή για τον Προμηθέα και το μπάσκετ. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει το άθλημα και δεν έχει ανάγκη να βγάλει χρήματα από το μπάσκετ, ίσα ίσα μπορεί να προσφέρει. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η συνεργασία και ψάχνει άτομα να έχουν το ίδιο όραμα. Εγώ έδειξα με την συμπεριφορά μου τι ένιωθα, προσπαθούσα να κρατηθώ, κάποιες φορές ξέφυγα. Αν σε κάποιους δεν άρεσε η υποψηφιότητα του κ. Λιόλιου δεν μπορώ να το πω εγώ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.