Γιατί την τρίτη αγωνιστική και όχι από την πρώτη;

Δημήτρης Κανελλάκης04 Ιουνίου 2020

Δυσκολεύομαι, και νομίζω όχι μόνο εγώ, να καταλάβω ποιο είναι το σκεπτικό βάσει του οποίου ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν έχει αντίρρηση μεν να επιτρέψει την παρουσία ενός αριθμού θεατών στις κερκίδες των γηπέδων όπου θα γίνονται οι αγώνες της Super League, αλλά από την τρίτη αγωνιστική και όχι από την πρώτη των πλέι οφ.

Δεν ξέρω ποιο είναι το νόημα μιας τέτοιας απόφασης, ούτε τι θα εξυπηρετήσει να μην υπάρχουν θεατές από το ξεκίνημα, εφόσον συμφωνούν οι ειδικοί επιστήμονες και έχουν καταλήξει σε ένα πρωτοκόλλο σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται.

Η συζήτηση για την παρουσία θεατών, σε ένα ποσοστό 20% επί του συνόλου της χωρητικότητας του κάθε γηπέδου, δεν άνοιξε χθες αλλά εδώ και δύο, τουλάχιστον, εβδομάδες.

Διάστημα, δηλαδή, ικανό για να υπάρξει διαβούλευση, ανταλλαγή απόψεων με τους ειδικούς επιστήμονες και μια απόφαση η οποία θα εφαρμοζόταν από την πρώτη μέρα της επιστροφής στην αγωνιστική δράση.

Αντ' αυτού, από την πλευρά του υφυπουργού Αθλητισμού έγινε γνωστό χθες ότι αυτές οι συζητήσεις θα αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να αναζητηθεί η φόρμουλα εκείνη που θα επιτρέψει την παρουσία ενός αριθμού φιλάθλων στα γήπεδα, ώστε να μην γίνονται κεκλεισμένων των θυρών τα παιχνίδια.

Κι αν την επόμενη εβδομάδα βγει μια ομάδα και εκφράσει αντιρρήσεις, αν θεωρήσει μια ομάδα ότι στις αγωνιστικές που έγιναν χωρίς θεατές, έστω αυτούς τους λίγους που συζητιέται να επιτραπεί η παρουσία τους, στερήθηκε μιας ενίσχυσης που θα έχουν οι αντίπαλοί της, τι θα γίνει;

Τι θα απαντήσει σε αυτή την ομάδα ή αυτές τις ομάδες ο υπουργός; Αν του θέσουν θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού πώς θα το προσπεράσει;

Επαναλαμβάνω: χρόνος υπήρχε για να συζητηθεί διεξοδικά η πρόταση για παρουσία φιλάθλων, όπως και για να διερευνηθεί αν είναι εφικτό να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν αξιοποιήθηκε, όμως, με συνέπεια να μετατίθεται τώρα η λήψη της απόφασης σε χρόνο κατά τον οποίο μακάρι να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε να επιτραπεί η παρουσία των θεατών, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί, νομίζω, ότι οι συνθήκες και η στάση των ομάδων θα είναι ίδιες...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.