Γιατί ταλαιπωρείτε τα παιδιά στις Κ15 και Κ17 χωρίς λόγο;

Κώστας Πετρωτός20 Ιουνίου 2020

Από τις 5 Ιουνίου υπάρχει απόφαση της Super League 1 για συνέχιση των Πρωταθλημάτων της Κ15 και Κ17 που διεξάγονται σε βόρειο και νότιο όμιλο, εν αντιθέσει με αυτό της Κ19 που έχει ολοκληρωθεί με τον ΠΑΟΚ, που ούτως ή άλλως είχε κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο, να ανακηρύσσεται Πρωταθλητής.

Ωστόσο, έχουν περάσει 15 μέρες από τότε και δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη για το πότε και πώς θα συνεχιστούν τα δύο μικρά πρωταθλήματα Ακαδημιών (το metrosport.gr είχε δημοσιεύσει το σενάριο που συζητείται κατά κόρον για δύο τελικούς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, λόγω της αδυναμίας πολλών ομάδων να ανταποκριθούν στα έξοδα για τεστ COVID-19 και συνολικά στην τήρηση του απαραίτητου υγειονομικού πρωτοκόλλου).

Η αλήθεια είναι ότι οι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων της Λίγκας και μαζί και οι γονείς τους περίμεναν ότι κατά την συνεδρίαση της Λίγκας την Παρασκευή, έστω και ως συμπληρωματικό θέμα θα έμπαινε στη συζήτηση και το συγκεκριμένο και θα υπήρχαν και αποφάσεις. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού όλη η προσοχή των των παραγόντων έπεσε στο θέμα των εκλογών, αρχικά στο αν θα υπήρξε αναβολή και στην συνέχεια στην επιλογή μεταξύ Μπουτσικάρη-Κούγια.

Παραμένουν, κατά συνέπεια, σε κατάσταση ταλαιπωρίας τα στελέχη των Ακαδημιών των ΠΑΕ και κυρίως τα παιδιά και οι γονείς τους. Παιδιά που προπονούνται χωρίς να γνωρίζουν αν θα αγωνιστούν, πότε και αν θα πάνε σε διακοπές και κυρίως ποιο είναι το πρόγραμμα έναρξης της επόμενης σεζόν (προετοιμασία, αγώνες κλπ), γεγονός που δημιουργεί σημαντικότατο πρόβλημα, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για μαθητές.

Ας μην παραβλέπουμε και τα πολλά έξοδα που καλούνται να πληρώνουν οικογένειες και ομάδες για όλη αυτή την νεκρή περίοδο. Υπάρχουν παιδιά από επαρχία που πρέπει να πληρώνουν έξτρα για να μένουν σε πόλεις σε εποχή που κανονικά θα ήταν στα σπίτια τους. Σημειωτέον, ότι σε ομάδες που διαθέτουν ξενώνες (όπως π.χ. ο ΠΑΟΚ), αυτή την περίοδο δεν λειτουργούν προκειμένου να εκμηδενιστούν οι πιθανότητες εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για όλες τις Ακαδημίες των ομάδων της SL1 και καλό είναι να δοθεί άμεσα η τελική λύση για να μην ταλαιπωρούνται άδικα τα παιδιά που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα για τα οποία υποτίθεται ότι ο βασικότερος στόχος είναι ο παιδευτικός χαρακτήρας τους. Αλήθεια ποιο είναι το μήνυμα που πραγματικά λαμβάνουν αυτοί οι νεαροί ποδοσφαιριστές, όταν αντιμετωπίζονται με τέτοια αδιαφορία από την ίδια την Λίγκα;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.