«Τελικός» για τον Άρη που πρέπει να το… τελειώσει

Metrosport Team14 Μαΐου 2022

Αδιαμφισβήτητα είναι η σπουδαιότερη στιγμή της χρονιάς (20:00, live metrosport.gr, Metropolis 95,5, Novasports 2). Το ένα παιχνίδι που θα κρίνει τους κόπους ολόκληρων μηνών, τον στόχο της εξασφάλισης νέας εξόδου σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Και ο Αρης θα πρέπει να το νικήσει γιατί το αξίζει, το οφείλει στον εαυτό του και στον κόσμο του, κυρίως όμως στην ιστορία του.

Θεωρητικά, οι «κίτρινοι» έχουν τη δυνατότητα να παίξουν για δύο αποτελέσματα καθώς η ισοπαλία δεν είναι καταδικαστική, κανείς όμως δεν σκέφτεται έτσι στις τάξεις του Αρη.

Απαντες θέλουν την επιβεβαίωση, την απόδειξη ανωτερότητας, το πειστήριο ότι αυτή η ομάδα έχει αλλάξει και μπορεί να διαχειριστεί ένα παιχνίδι που κρίνει στόχο απέναντι σε ομάδα του πρώην ΠΟΚ. Δεν το απέδειξε στα προηγούμενα χρόνια, ανεξαρτήτως του ότι έχει γίνει πολύ πιο αποτελεσματικός σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Ο Αρης χρειάζεται να κερδίσει αυτό το ένα παιχνίδι που κρίνει έναν στόχο, πέραν της σχετικής ανάγκης για την εξασφάλιση της εξόδου (για 4η διαδοχική χρονιά) σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Αυτή είναι απαραίτητη για ένα σωρό λόγους. Καταρχήν είναι θέμα γοήτρου καθώς η ομάδα που προοδεύει θα πρέπει να έχει σταθερή συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και παράλληλα να πραγματοποιεί καλές πορείες. Οικονομικά, προφανέστατα θα εξασφαλίσει ένα έσοδο το οποίο θα χαθεί στο ενδεχόμενο που δεν εξασφαλιστεί.

Και στην εποχή του Covid 19 αυτό μοιάζει πιο απαραίτητο από ποτέ. Αγωνιστικά, άλλη αντιμετώπιση έχει μια ομάδα η οποία μπορεί να καταθέσει το δέλεαρ της ευρωπαϊκής συμμετοχής σε παίκτη που την ενδιαφέρει. Αυτομάτως γίνεται δελεαστική, έχει πλεονέκτημα στις διαπραγματεύσεις.

Κυρίως όμως, υπάρχει η επιβεβαίωση της προόδου. Η φετινή χρονιά δεν εξελίχθηκε έτσι όπως περίμενε ο οποιοσδήποτε στην ομάδα. Ηταν πλούσια σε αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα, εμπεριείχε τον οδυνηρό αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας που αποτελούσε τον βασικό στόχο, είχε προηγηθεί κι αυτός στην Ευρώπη.

Είναι λοιπόν ζήτημα ενίσχυσης των σχέσεων της ομάδας με τον κόσμο. Κι έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, η μοίρα το έφερε έτσι, να μπει ο τίτλος (χαρακτηρισμού) της χρονιάς αναλόγως του αποτελέσματος του αγώνα με την ΑΕΚ.

Γι’ αυτούς τους λόγους, για τον Αρη είναι αναγκαίο να «τελειώσει» απόψε την υπόθεση Ευρώπη και ξέρει ότι μπορεί να τα καταφέρει καθώς ήδη κέρδισε τον αποψινό αντίπαλό του, στις δύο από τις τρεις φετινές συναντήσεις τους.

Το σχέδιο του Μπούργος και ο ορισμός του Μάντεν

Λίγο οι σοβαρές απουσίες των Λούκας Σάσα, Κριστιάν Γκάνεα, Μπαντού Ντιαγέ και περισσότερο η εικόνα της ομάδας στην Τούμπα, οδηγούν τον Χερμάν Μπούργος στην απόφαση διατήρησης των «11» που ξεκίνησαν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Αργεντίνος μίλησε αρκετά στους παίκτες του, στάθηκε περισσότερο στην τακτική προσέγγιση του αγώνα, στη στιβαρή άμυνα που θα πρέπει να έχει η ομάδα, κυρίως όμως στην αξιοποίηση των ευκαιριών στο παιχνίδι μετάβασης.

Μίλησε αρκετά γι’ αυτό ξέροντας ότι η μετουσίωση αυτών θα αποτελέσει το «κλειδί» της επιτυχίας. Αυτό φάνηκε και πριν από τρεις ημέρες στην Τούμπα όπου οι «κίτρινοι» θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει από το πρώτο ημίχρονο.

Στο μεταξύ, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ επέλεξε έναν γνώριμο διαιτητή για τους Αρη και ΑΕΚ καθώς ο Σκωτσέζος Ρόμπερτ Μάντεν είχε σφυρίξει στον μεταξύ τους αγώνα, στον πρώτο γύρο των Playoffs στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, όπου οι «κίτρινοι» επικράτησαν με 1-2.

Ο Μάντεν είχε σφυρίξει και στο διπλό του Αρη επί του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος. Σε αυτά τα παιχνίδια έδειξε ότι είναι διαιτητής ο οποίος επιτρέπει την επαφή, «παίζει» με το πλεονέκτημα και δεν διακόπτει τη ροή ενός αγώνα.

Βοηθοί του θα είναι οι Ρούμι, ΜακΛίοντ και τέταρτος ο Θανάσης Τζήλος. Η προβληματική επιλογή από τον Βρετανό αρχιδιαιτητή είναι αυτή στο VAR με τον Πορτογάλο Φάμπιο Μέλο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.