Γιατί ΠΑΟΚ και Ολιβέιρα πατάνε γκάζι στις συζητήσεις για ανανέωση

Κώστας Πετρωτός16 Μαρτίου 2023

Ο Ζοσέ Μπότο, για λογαριασμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έχει «ανοίξει» το κεφάλαιο των επαφών με τον Νέλσον Ολιβέιρα για την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Δικέφαλο και μετά το καλοκαίρι και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που αυτό συμβαίνει στην παρούσα χρονική στιγμή.

Το metrosport.gr αναλύει τα δεδομένα που εξηγούν το γιατί οι δύο πλευρές «πατάνε το γκάζι» στις διαπραγματεύσεις:

-Το πρώτο και βασικότερο είναι ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει ήδη εισηγηθεί την παραμονή του Πορτογάλου τον οποίο, άλλωστε, ο ίδιος είχε φέρει στον ΠΑΟΚ. Ο Ρουμάνος τεχνικός περίμενε να δει πώς ο 31χρονος επιθετικός θα ανταποκριθεί μετά τον νέο τραυματισμό του στα πλευρά το καλοκαίρι και όταν διαπίστωσε ότι το ξεπέρασε, άναψε το «πράσινο φως» για την ανανέωση του συμβολαίου του. Ο Ολιβέιρα είναι ο τύπος του επιθετικού που καλύπτει «τα θέλω» του Ρουμάνου τεχνικού, που στο πρόσωπο του 31χρονου επιθετικού βλέπει έναν παίκτη που συμμετέχει και στο επιθετικό build up και φυσικά έχει και συνεισφορά στο σκοράρισμα. Θυμίζουμε ότι ο Ολιβέιρα μετρά 10 γκολ και 4 ασίστ σε 36 ματς ως τώρα στον ΠΑΟΚ.

-Ο Ολιβέιρα περνά καλά στον ΠΑΟΚ και στην Θεσσαλονίκη, το ίδιο και η οικογένειά του. Είναι ικανοποιημένος με τον ρόλο του και φυσικά με τις επιδιώξεις της ομάδας, ειδικά τώρα που έχει φτιάξει έναν κορμό που εγγυάται και μία πολύ καλή πορεία τα επόμενα χρόνια. Ο ίδιος είχε πάρει τα μηνύματα ότι ο Λουτσέσκου τον θέλει και από την δική του πλευρά άρχισε να στέλνει τα δικά του, ότι είναι έτοιμος να μπει σε συζητήσεις, γιατί έχει μπει στο τελευταίο εξάμηνο της συνεργασίας του με την ομάδα και ήδη έχει αρχίσει να δέχεται ανεπίσημες κρούσεις και από άλλους ενδιαφερόμενους συλλόγους.

-Με βάση τα όσα είχαν γίνει γνωστά, το συμβόλαιο του Ολιβέιρα με τον ΠΑΟΚ προέβλεπε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ ετήσια αμοιβή. Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν, δεν θα υπάρχει σημαντική διαφοροποίηση και μένει να φανεί αν οι σκέψεις των δύο πλευρών δεν έχουν μεγάλη απόκλιση.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.