Γιατί ο ΠΑΟΚ ψάχνει εντατικά Έλληνες παίκτες ενόψει καλοκαιριού

Κώστας Πετρωτός27 Φεβρουαρίου 2024

Οι διαδοχικοί τραυματισμοί παικτών το τελευταίο διάστημα δημιουργούν ανησυχία για τις διαθέσιμες λύσεις που θα έχει, ειδικά στην άμυνα, ο ΠΑΟΚ, στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. 

Με δεδομένους τους τραυματισμούς των Εκόνγκ και Μιχαηλίδη, ο ΠΑΟΚ διαθέτει δύο ετοιμοπόλεμους και έμπειρους στόπερ, τον Κουλιεράκη και τον Κεντζιόρα, αφού ο Νάσμπεργκ δεν μπορούσε να δηλωθεί, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τους μπακ, καθώς υπάρχουν μόνο οι Ότο, Μπάμπα (επιστρέψει σταδιακά από τον τραυματισμό του στην Λεωφόρο) και Βιεϊρίνια (έχει να αγωνιστεί από το ματς με τον Αρη). 

Ο, τραυματίας πλέον, Σάστρε και ο Ράφα δεν μπόρεσαν, λόγω περιορισμών στους μη γηγενείς (η λίστα Α των 25 παικτών επιτρέπει, μόλις 17 μη γηγενείς), να μπουν στο ευρωπαϊκό ρόστερ και αυτό είναι ένα στοιχείο που στον ΠΑΟΚ δεν περνά απαρατήρητο, από την στιγμή που ο Δικέφαλος, μάλιστα, δήλωσε μόλις 6 από τους 8 γηγενείς που επιτρεπόταν, γιατί Λύρατζης και Βρακάς αποχώρησαν τον Γενάρη. 

Στην Τούμπα, πλέον, η αναζήτηση ικανών Ελλήνων είναι ένα από τα πρώτα θέματα στην ατζέντα, αφού είναι ξεκάθαρο ότι το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ πρέπει να έχει έτοιμες απαντήσεις στους περιορισμούς που του βάζει η ευρωπαϊκή λίστα. Υπάρχουν ικανοί Ελληνες παίκτες και στο εγχώριο Πρωτάθλημα και στο εξωτερικό για τους οποίους ο ΠΑΟΚ φροντίζει να συλλέγει πολλά στοιχεία προκειμένου να είναι έτοιμος να κινηθεί ρους επόμενους μήνες για την απόκτηση κάποιων εξ αυτών. 

Αυτή η παράμετρος δίνει και μία απάντηση γιατί και άλλες μεγάλες ελληνικές ομάδες με σίγουρη θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν ήδη αρχίσει να ψάχνουν και να παίρνουν (όπως έκανε η ΑΕΚ με τον Τσιλούλη), Ελληνες παίκτες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.