Γιατί ο ΠΑΟΚ περιμένει διευκρίνιση από την UEFA για τις κάρτες

Κώστας Πετρωτός12 Απριλίου 2022

Είναι γνωστό από την πρώτη στιγμή, βάσει του κανονισμού της UEFA (και) για το Conference League ότι οι κάρτες σβήνονται για τους ποδοσφαιριστές κάθε ομάδας όταν αυτή πάει στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Αυτό θα συμβεί και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Μαρσέιγ.

Ωστόσο, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί στο 100% τι θα συμβεί σε περίπτωση που ένας παίκτης συμπληρώνει ένα όριο καρτών που επιφέρει τιμωρία με την λήξη των προημιτελικών. Όπως είχε συμβεί και πριν το πρώτο παιχνίδι στο Βελοντρόμ, η UEFA δημοσίευσε τη λίστα με τις κάρτες κάθε ποδοσφαιριστή και μελών του τεχνικού τιμ, τόσο του ΠΑΟΚ όσο και της Μαρσέιγ. Και με βάση αυτό, ο Δικέφαλος έχει συνολικά δέκα μέλη του στο όριο καρτών.

Ο ένας είναι ο Κριστιάνο Μπάτσι που κάθεται στον πάγκο και ο δεύτερος ο Γιάννης Μιχαηλίδης που είναι νοκ άουτ, όμως, υπάρχουν οκτώ ποδοσφαιριστές απόλυτα ενεργοί. Οι έξι είναι γνωστοί: Ο Βιεϊρίνια, ο Κρέσπο και ο Λύρατζης στην άμυνα, ο Σβαμπ στην μεσαία γραμμή και οι Μιτρίτσα και Τσόλακ στην επίθεση. Εχουν, όμωςμ, προστεθεί και δύο ακόμη ονόματα, δύο παίκτες που “κιτρινίστηκαν” στον πρώτο αγώνα με την Μαρσέιγ, ο Μπίσεσβαρ και ο Κούρτιτς.

Από την στιγμή που στην σχετική λίστα της UEFA, όλοι οι παραπάνω έχουν αστερίσκο δίπλα στο όνομά τους, με την υποσημείωση ότι αν “κιτρινιστούν” θα χάσουν το επόμενο παιχνίδι. Το ερώτημα, λοιπόν, που έχει τεθεί με σκοπό την απόλυτη διευκρίνιση από την UEFA: σβήνονται μόνο οι κάρτες από τα ημιτελικά ή μαζί και οι τιμωρίες που προέρχονται, όχι από αποβολή, αλλά από την συμπλήρωση συγκεκριμένου αριθμού καρτών;

Για την πλήρη κάλυψη του ρεπορτάζ, αξίζει να σημειώσουμε ότι από πλευράς Μαρσέιγ, πλέον, βρίσκονται δύο παίκτες στο όριο: ο Γκεντουζί και ο Σαλιμπά (υπάρχει και ο Γκονζάλεθ, αλλά είναι ούτως ή άλως εκτός ομάδας λόγω πειθαρχικού παραπτώματος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.