Γιατί ο Λουτσέσκου απλώνει ασπίδα στους παίκτες του ΠΑΟΚ με τα περί αρνητισμού

Κώστας Πετρωτός25 Σεπτεμβρίου 2021

Ενα από τα προβλήματα που διέγνωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου από τις πρώτες μέρες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ ήταν η αρνητικότητα που υπήρχε στην ατμόσφαιρα γύρω την ομάδα. Από τις συζητήσεις του με τους ποδοσφαιριστές, εισέπραξε ότι πολλοί από αυτούς αισθάνονταν ότι γινόταν πολύ άσχημα (σε υπερβολικό βαθμό) σχόλια για την αξία τους και αυτό ήταν κάτι που επηρέαζε την ψυχολογία τους. Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι και ο Εσίτι που ξέσπασε χθες στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιώργο Καστάνη μετά το ματς στο Αγρίνιο.

Ακριβώς αυτό το φαινόμενο ήθελε να καυτηριάσει ο Ρουμάνος τεχνικός με τα όσα είπε περί αρνητικότητας στις δηλώσεις του στο ΠΑΟΚ TV. Ο 52χρονος κόουτς ξέρει πόσο σημαντική είναι για να κάνει μία ομάδα πρωταθλητισμό η ενότητα και το περιβάλλον συσπείρωσης γύρω από αυτήν και κάνει ότι μπορεί για να καλλιεργήσει ένα τέτοιο κλίμα.

Δεν αφήνει ευκαιρία να μην επισημαίνει την ανάγκη όλοι να πιστέψουν στην νέα προσπάθεια που γίνεται και να την αγκαλιάσουν. Θεωρεί κομβικό το να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να πετύχει την μέγιστη ενότητα, όλοι οι οπαδοί να συστρατευτούν πίσω από την ομάδα και να γίνουν μία γροθιά με τους παίκτες, δίνοντας την μέγιστη ισχύ στην κόντρα με τον Ολυμπιακό και και τις υπόλοιπες ομάδες που θα θελήσουν να κοντράρουν.

Όλα τα παραπάνω είναι στο μυαλό του κάθε φορά που μιλάει δημόσια και πότε με θετικό τρόπο και πότε με ορισμένα-στοχευμένα-ξεσπάσματα προσπαθεί να περνά αυτό το μήνυμα. Πιστεύει μάλιστα, ότι όλη αυτή η προσπάθεια δίνει και στους παίκτες ένα ακόμη κίνητρο να παρουσιάζουν τον καλύτερο εαυτό τους σε κάθε αγώνα και να χτίζουν την νοοτροπία νικητή που έστω και με δυσκολίες δείχνει να ανακτά ο Δικέφαλος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.