Γιατί ο Λουτσέσκου άναψε το «πράσινο φως» για την απόκτηση του Κεντζιόρα

Κώστας Πετρωτός21 Ιανουαρίου 2023

Από την μία είχε τεθεί ένας προβληματισμός σχετικά με το κατά πόσο ο ΠΑΟΚ πρέπει να βάλει και έβδομο συμβόλαιο μπακ στο ρόστερ του (Βιεϊρίνια, Λύρατζης, Σάστρε, Ράφα, Τσαούσης και ο νεαρός Σελϊμάι), από την άλλη όμως, υπάρχουν και οι ανάγκες της ομάδας και κάπως έτσι ήρθε στο προσκήνιο η περίπτωση του Τόμας Κεντζιόρα

O 28χρονος Πολωνός μπακ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ και το ίδιο και η Ντιναμό Κιέβου που εμφανίζεται θετική στο να τον παραχωρήσει. Όλα άρχισαν από την ώρα που ο Ραζβάν Λουτσέσκου άναψε το “πράσινο φως” για την απόκτησή του και για να πει το “ναι” ο Ρουμάνος τεχνικός υπήρχαν πολύ συγκεκριμένα δεδομένα. 

Το πρώτο και βασικότερο είναι ότι εν μέσω συνεχόμενων αγώνων δεν είναι βέβαιο ότι θα έχει σύντομα τον Λύρατζη στην διάθεσή του (δεν είναι εύκολη η επιστροφή μετά από επέμβαση στο ζυγωματικό, όσο αισιόδοξες κι αν είναι οι προβλέψεις; των γιατρών) και μόνο με Σάστρε και Βιεϊρίνια δεν αισθάνεται απόλυτα καλυμμένος.

Εξάλλου, ο Κεντζιόρα είναι ένας αξιόλογος ποδοσφαιριστής, ζυμωμένος στον πρωταθλητισμό με την Ντιναμό και την Λεχ Πόζναν (έχει ένα Πρωτάθλημα με την ουκρανική και δύο με την πολωνική ομάδα) και το κυριότερο είναι πολυθεσίτης αμυντικός. Στην καριέρα του έχει παίξει, εκτός από δεξιός, και αριστερός μπακ, αλλά και δεξιός στόπερ και αυτό από μόνο του δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. 

Σοβαρό τραυματισμό δεν είχε από το 2013 όταν είχε μείνει περίπου έξι μήνες εκτός (έλειψε μόνο λόγω κόβιντ 25 μέρες, αν θέλουμε να δούμε ένα σχετικά αξιοσημείωτο διάστημα απουσίας) και γι’ αυτό άλλωστε και η χρηματιστηριακή αξία του είναι ψηλά, στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Αν δεν υπήρχε η συγκυρία του πολέμου, έτσι ώστε η Ντιναμό Κιέβου να δυσκολεύεται να καλύψει το συμβόλαιό του, δύσκολα θα υπήρχε η δυνατότητα να έρθει στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.