Γιατί ο Λουτσέσκου άναψε το «πράσινο φως» για Κοτάρσκι

Metrosport Team29 Μαΐου 2022

Ο 22χρονος Κροάτης Ντομινίκ Κοτάρσκι θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο νέος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ. 

Χθες, μάλιστα, ο πρόεδρος της Γκόριτσα αποκάλυψε πως η ομάδα του θα γίνει η γέφυρα για να καταλήξει ο ύψους 1.89μ. τερματοφύλακας από τον Αγιαξ στον ΠΑΟΚ

Εχει, όμως, σημασία να πούμε ότι ήταν μία καθόλα στοχευμένη επιλογή από τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τον Ζοσέ Μπότο, από την στιγμή που, εδώ και μήνες, είχε διαφανεί ότι δεν υπάρχει σημείο επαφής με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Ο νεαρός γκολκίπερ που έκανε φέτος 28 συμμετοχές στην Κροατία, 24 στο Πρωτάθλημα και άλλες 4 στο Κύπελλο, πέρασε από το μικροσκόπιο των ανθρώπων του ΠΑΟΚ. Τον συνόδευαν πολύ καλές συστάσεις, αφού μιλάμε για ένα ταλέντο που είχε ξεχωρίσει ο Εντβιν Φαν ντε Σααρ όταν έπαιζε στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τον πήρε στις Ακαδημίες του Αγιαξ.

Τα σωματικά του προσόντα είναι πλούσια, τα ρεφλέξ του καλά, όμως, είναι αλήθεια ότι τον Ραζβάν Λουτσέσκου ενθουσίασε ο τρόπος που παίζει με την μπάλα στα πόδια. Εχει μιλήσει γι’ αυτό με τους συνεργάτες του και έχει επισημάνει την ικανότητα και τον ευφυή τρόπο που ο Κοτάρσκι παίζει με την μπάλα στα πόδια. 

Αυτό το στοιχείο συνιστούσε μία αδυναμία του Πασχαλάκη και σαφέστατα είναι λογικό να έψαχνε ο ΠΑΟΚ έναν τερματοφύλακα που θα ήταν δυνατός σε αυτόν τον τομέα. Για να μην παρεξηγηθούν τα γραφόμενά μας. Ο Πασχαλάκης δεν έφυγε γι αυτό από τον ΠΑΟΚ, αλλά για το γεγονός ότι αυτά που ήθελε σε οικονομικό επίπεδο με αυτά που σχεδίαζε να δώσει η ΠΑΕ είχαν μεγάλη απόσταση.

Ο πρόεδρος της Γκόριτσα και η γέφυρα με Αγιαξ για την μεταγραφή του Κοτάρσκι

΅Εξάλλου, ο πρόεδρος της Γκόριτσα έκανε δηλώσεις στην κροατική ιστοσελίδα «sportske jutarnji»« για το θέμα Κοτάρσκι και αποκάλυψε ότι ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να τον αγοράσει από τον Αγιαξ μέσω της ομάδας του. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αυτή τη στιγμή, ο Κοτάρσκι είναι αντικείμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ του Άγιαξ και της Γκόριτσα και μέχρι να το επιλύσουμε αυτό δεν θα γίνει τίποτα.

Έχουμε το δικαίωμα να ενεργοποιήσουμε την ρήτρα αγοράς του παίκτη και θέλουμε να το πράξουμε αυτό, αν ο Άγιαξ συμφωνήσει να πάρει τα λεφτά σε δόσεις. Πιστεύω ότι μπορούμε να το λύσουμε και τότε ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να αγοράσει τον Κοτάρσκι από εμάς, η τιμή του οποίου μπορεί να φτάσει και τα 3.000.000 ευρώ.

Επίσης, στις διαπραγματεύσεις με τον σύλλογο από το Άμστερνταμ, είναι λογικό να περιμένουμε ότι θα ζητήσουν ένα ποσοστό της μεταγραφής, δηλαδή τη διαφορά του ενός εκατομμυρίου ευρώ και το ποσό για το οποίο θα πουλούσε ο Κοτάρσκι.

Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχει αρκετές προσφορές, οπότε στο τέλος καλό θα ήταν η Γκόριτσα να βγει από όλα με τα κέρδη στη μεταγραφή».

Στην Τούμπα, πάντως, εμμένουν ότι το κόστος της μεταγραφής δεν θα ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.