Γιατί... Μήτρογλου

Γιώργος Στράντζαλης22 Ιανουαρίου 2021

Αποφασισμένος να πυροδοτήσει τη «βόμβα» που λέγεται «Κώστας Μήτρογλου» εμφανίστηκε εξ αρχής ο Θόδωρος Καρυπίδης και έτσι ο Αρης κάνει την υπέρβαση με τον Έλληνα επιθετικό.

Ο Μήτρογλου είναι εκτός πλάνων εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα (σσ το τελευταίο του παιχνίδι με τη Μαρσέιγ ήταν στις 25/01/2019) παράλληλα όμως τρέχει ένα μεγάλο συμβόλαιο από το οποίο οι Γάλλοι θέλουν διακαώς ν’ απεμπλακούν. Ο Αρης κρατάει στάση αναμονής έχοντας με το μέρος του, όμως, τον θετικό τρόπο σκέψης του Έλληνα επιθετικού στην προοπτική να έρθει μέχρι το τέλος της σεζόν στο “Κλεάνθης Βικελίδης” αφού γνωρίζει ότι θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα και φυσικά θα πάρει ξανά παιχνίδια στα πόδια του.

Ταυτόχρονα ο Αρης κρατάει stand by και την περίπτωση του Τζερόνιμο Μπαράλες, η περίπτωση του οποίου (περισσότερο) “κόλλησε” στις απαιτήσεις του Αστέρα. Στο δίλημμα ωστόσο που έχει προκύψει-και συζητείται μεταξύ των φιλάθλων – για το ποια επιλογή θα ήταν καλύτερη για τον Αρη, η “Μ” βάζει στη ζυγαριά τα συν και τα πλην των δύο φορ, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο Κώστας Μήτρογλου είναι η ιδανική επιλογή.

Αν και σε αγωνιστική απραξία πέντε μηνών (σσ τελευταίο του ματς ήταν με την Αϊντχόφεν τον Μάρτιο), ο Έλληνας φορ έχει “χτίσει” καριέρα στο εξωτερικό, έχει κερδίσει 18 Πρωταθλήματα και Κύπελλα, έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ και γενικώς έχει νοοτροπία νικητή και ηγετικά χαρακτηριστικά τα οποία λίγοι επιθετικοί έχουν στην Ελλάδα και προφανώς δεν τα έχει ο Αργεντινός. Με 227 γκολ στην “πλάτη” του ο Μήτρογλου ασφαλώς διαθέτει το ένστικτο του… killer και εξίσου σημαντικό είναι ότι γνωρίζει πού έρχεται. Ο Μπαράλες από την άλλη είναι μια πιο έτοιμη λύση, μπορεί να έρθει δηλαδή και να μπει… αύριο στην ομάδα. Επιπλέον, διανύει μία εξαιρετική σεζόν, όντας ο δεύτερος σκόρερ του Πρωταθλήματος με 9 γκολ. Έχει το κίνητρο να μεταπηδήσει σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο (όπως ο Αρης) με περισσότερη πίεση, ο ίδιος βλέπει αυτή την προοπτική ως ευκαιρία καριέρας, από την άλλη όμως η μέχρι τώρα εμπειρία του στην Ελλάδα είναι σε ομάδες με διαφορετική πίεση και στόχους από αυτούς του Αρη.

Στο τελευταίο στάθηκε και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Γιώργος Αμανατίδης, μιλώντας στο Metropolis 95,5 για την πιθανή απόκτηση του Μήτρογλου . «Χωρίς να θέλω να αδικήσω τον Μπαράλες, που είναι καλός επιθετικός, αυτά τα κάνει στον Αστέρα. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα κάνει αν αλλάξει ομάδα και περιβάλλον και αυξηθούν οι απαιτήσεις», είπε και πρόσθεσε: «Μιλάμε για τον Μήτρογλου, έναν παίκτη αξίας, που έχει κάνει Πρωταθλητισμό. Αν τον πάρει ο Αρης, τότε ανεβαίνει επίπεδο. Μπορεί να παίρνει τα παιχνίδια μόνος του. Αν έχει υγεία και νιώσει ασφάλεια στο περιβάλλον του Αρη θα κάνει απίστευτα πράγματα», ενώ για την αγωνιστική του απραξία σημείωσε με νόημα: «Ε και; Ξέχασε το ποδόσφαιρο που ξέρει; Και εγώ έχω να κάνω καιρό ποδήλατο, αλλά δεν το ξέχασα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.