Γιατί κανένας από τους προέδρους των ΕΠΣ δεν διεκδικεί την προεδρία της ΕΠΟ;

Δημήτρης Κανελλάκης21 Απριλίου 2022

Είναι, πραγματικά, να απορεί κανείς με αυτό που συμβαίνει στην ΕΠΟ, από την ώρα που έφυγε από την προεδρία της ο Βαγγέλης Γραμμένος.

Από τη μια οι πρόεδροι των Ενώσεων δεν βλέπουν με καλό μάτι καμία υποψηφιότητα -ούτε καν του Ζαγοράκη- η οποία δεν προέρχεται από τον δικό τους χώρο, από την άλλη, όμως, κανείς εξ αυτών δεν αποφασίζει να εκτεθεί, να διεκδικήσει την προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Παρακολουθώ τις δηλώσεις των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ από την ώρα που έγινε γνωστό ότι ο Τάκης Μπαλτάκος προτίθεται να είναι υποψήφιος για την προεδρία και ακόμη περισσότερο από την ώρα που οριστικοποιήθηκε ότι ο γνωστός νομικός είναι ο μοναδικός υποψήφιος.

Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούνται κάποια από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, με υπονοούμενα και αιχμές, δείχνει ξεκάθαρα πως δεν έχουν απλά επιφυλάξεις αλλά αμφισβητούν ότι ο Μπαλτάκος μπορεί να διοικήσει την ΕΠΟ.

Θα μου πείτε ότι εδώ αμφισβήτησαν τον αρχηγό της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Εθνικής Ελλάδας, έναν άνθρωπο γέννημα-θρέμμα του ποδοσφαίρου, αμφισβήτησαν συμπαίκτες-πρωταθλητές Ευρώπης του Ζαγοράκη επειδή, λέει, δεν είχαν περάσει από διοικητικά συμβούλια ερασιτεχνικών συλλόγων, δεν θα αμφισβητήσουν έναν δικηγόρο ο οποίος, αυτή είναι η αλήθεια, σχέση για πολλά χρόνια είχε, κυρίως, με το μπάσκετ, ως ο νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ ΠΑΟ;

Αναμενόμενο ήταν να πάρουν αυτή τη θέση απέναντι στον Μπαλτάκο, όπως είχαν κάνει και με τον Ζαγοράκη, τον οποίο μετά ψήφισαν, όπως θα ψηφίσουν και τον Μπαλτάκο. Ασχέτως αν μετά, ως πρόεδρο θα τον στηρίξουν, ή θα κρατήσουν κι απ' αυτόν αποστάσεις, ψηφίζοντας ανάλογα με τις ισορροπίες που έχει/ουν τρόπο να διαμορφώνει/ουν κάποιος/οι από τους ισχυρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει και δεν ξέρω αν θα απαντηθεί ποτέ, αν θα έχει το θάρρος κάποιος από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, κάποιος από τους πρόεδρους των Ενώσεων, να βγει και να εξηγήσει για ποιον λόγο μετά τον Γραμμένο δεν υπάρχει υποψηφιότητα για την προεδρία της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.