Γιατί η Ρωσία επιστρατεύει τους υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal στην Ουκρανία (vid)

Metrosport Team11 Μαρτίου 2023

Η Ρωσία συνεχίζει τις πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία με στόχο να αναγκάσει το Κίεβο να ενδώσει στις αξιώσεις της, αλλά το μπαράζ πληγμάτων της Πέμπτης διέφερε καθώς περιλάμβανε μεγαλύτερο αριθμό υπερηχητικών πυραύλων.

Πιο συγκεκριμένα, εξαπέλυσε 81 πυραύλους και οκτώ ιρανικής κατασκευής drones Shahed με εκρηκτικά – ανάμεσά τους και έξι υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal («Στιλέτο»), όπως είπε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι, καταγγέλλοντας τη Μόσχα για «ελεεινές τακτικές».

Γιατί επιστράτευσε ο Πούτιν τους υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal

Μιλώντας στην εκπομπή Meet The Press ο ναύαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και πρώην ανώτατος συμμαχικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Τζέιμς Σταυρίδης, παρέθεσε κάποιους από τους πιθανούς λόγους που η Ρωσία του Πούτιν εξαπέλυσε τους πυραύλους αυτούς.

Όπως είπε, «η Ρωσία θέλει να επιδεικνύει τις υπερηχητικές της δυνατότητες. Είναι σε εμπόλεμη κατάσταση κι έχει την ευκαιρία να το κάνει». H εκτόξευση έξι υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal σε μια νύχτα κατά τον Σταυρίδη δείχνει τρία πράγματα:

Α., Πραγματικά εξαντλούνται τα αποθέματα πυραύλων,

Β. επιδιώκουν να δείξουν την ικανότητά τους

Γ., θέλουν πραγματικά να πλήξουν το δίκτυο ηλεκτροδότησης, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, γιατί πιστεύουν -νομίζω πολύ λανθασμένα- ότι τελικά με αυτό τον τρόπο θα κάμψουν το ηθικό του ουκρανικού λαού.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.