Γιατί έκανε ο ΠΑΟΚ το «τρία στα τρία»;

Στέλιος Γρηγοριάδης14 Νοεμβρίου 2020

Αγαπητή Metrosport

Nομίζω ότι ήδη έχουμε αρχίσει να συνειδητοποιούμε ότι η παρατεταμένη αγωνιστική κάμψη του Μπίσεσβαρ δεν οφείλεται στην αντιμετώπισή του από τον Αμπέλ Φερέιρα. Αλλωστε, εδώ που τα λέμε, τον χρησιμοποιούσε από αρκετά έως πολύ, είτε γιατί τον πίστευε, είτε γιατί κάτι ιδιαίτερο έβλεπε στις προπονήσεις, είτε γιατί ήθελε να τον συνεφέρει δίνοντάς του χρόνο συμμετοχής, είτε και γιατί τον υποχρέωνε να ποντάρει σ' αυτόν η έλλειψη ποιοτικών εναλλακτικών επιλογών. Ο Μπίσεσβαρ απέχει πολύ από τον καλό εαυτό του και με τον Πάμπλο Γκαρσία προπονητή, όσο τουλάχιστον προλάβαμε να δούμε μέχρι τη διακοπή. Πράγμα που σημαίνει ότι η αγωνιστική πτώση του δεν έχει καμία σχέση με την ψυχολογική κατάστασή του και το ποιος είναι ο προπονητής.

Ιδια αγωνιστική εικόνα, όμως, είτε καλή, είτε όχι, παρουσιάζουν και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες. Για παράδειγμα, το ίδιο καλοί είναι ο Ζίβκοβιτς, ο Τζόλης, Γιαννούλης, το ίδιο μέτριοι είναι ο Ροντρίγκο και ο Εσίτι και το ίδιο... δεν βλέπονται ο Τσόλακ και ο Ουαγκέ. Ολοι είναι με τον Γκαρσία όπως ήταν και με τον Φερέϊρα. Κι αυτό αποδεικνύει ότι οι τρεις σερί νίκες του ΠΑΟΚ με τον Πάμπλο στον πάγκο δεν είναι αποτέλεσμα της μεταμόρφωσης κάποιων παικτών, αλλά της καλύτερης λειτουργίας της ομάδας, κυρίως ίσως χάρη στην αλλαγή του συστήματος.

Σε επίπεδο μεμονωμένων περιπτώσεων παικτών, ο Γκαρσία είδε τον Αουγκούστο να επανέρχεται και να έχει καλή απόδοση, ενώ πείστηκε σύντομα ότι ο Σφιντέρσκι είναι σαφώς προτιμότερος από τον Τσόλακ. Από την άλλη πλευρά, όμως, έμεινε χωρίς τον Γιαννούλη, τον Βαρέλα και τον Ελ Καντουρί, που τραυματίστηκαν, ενώ, από τη στιγμή που αυτός ανέλαβε την τεχνική ηγεσία, ο Μουργκ δεν πρόσφερε τίποτε. Είχε, δηλαδή, περισσότερες “απώλειες” παρά “κέρδη” και όμως η ομάδα έκανε καλύτερα αποτελέσματα.

Πέρα απ' αυτό, συνολικά κρίνοντας, από το ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου μέχρι σήμερα, διαπιστώνουμε ότι οι πιο κομβικοί παίκτες για τον ΠΑΟΚ είναι οι Γιαννούλης, Σβαμπ, Τζόλης, Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Σφιντέρσκι, χωρίς να υποτιμάμε φυσικά τον ρόλο και τη συνεισφορά και άλλων, όπως ο Ελ Καντουρί, που είχε μπει στη σεζόν εντυπωσιακά, ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς και οι Βαρέλα, Κρέσπο, Ινγκασον, που ακόμη πάντως δεν έχουν σταθεροποιηθεί και οι τρεις σε υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Αν προκύψει ένα ακόμη “γερό χαρτί” στα χαφ, το όφελος θα είναι μεγάλο. Συνεπώς, ο Αουγκούστο, ο Μουργκ, αλλά και ο Μπίσεσβαρ έχουν τον λόγο. Αν ο Βραζιλιάνος παραμείνει στο ίδιο επίπεδο που έδειξε ότι βρίσκεται με την επάνοδό του, αν ο Αυστριακός συνεχίσει τις πρώτες καλές εμφανίσεις του και αν ο Μπίσεσβαρ γίνει πραγματικός Μπίσσεβαρ, ο ΠΑΟΚ θα γίνει πολύ πιο ελκυστικός και αποτελεσματικός.

ΥΓ. Εννοείται ότι μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πώς θα είναι ο ΠΑΟΚ και αν ο Τσόλακ αποδειχθεί ο γκολτζής που πίστεψαν ότι θα είναι αυτοί που τον επέλεξαν και τον έφεραν. Οι προσδοκίες ήταν πολλές και θα είναι κρίμα να μείνει η ομάδα με φορ μόνο τον Σφιντέρσκι και εναλλακτική τον 16χρονο Κούτσια.

Στέλιος Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.