Γιατί είναι λογική η δυσπιστία του ΠΑΟΚ απέναντι στην Κυβέρνηση για τη Νέα Τούμπα

Κώστας Πετρωτός12 Οκτωβρίου 2021

Από χθες έχει γίνει γνωστό ότι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ μιλάνε απευθείας με τον Μαξίμου για το θέμα της Νέας Τούμπας. Ωστόσο, είναι προφανές ότι χρειάζονται ενέργειες και απτές αποδείξεις για να πειστούν για το κυβερνητικό ενδιαφέρον για το μεγάλο γηπεδικό πρότζεκτ του συλλόγου που αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα εν δυνάμει επενδυτικά έργα στην Θεσσαλονίκη.

Υπάρχει μία δεδομένη δυσπιστία και αυτή εξηγείται από πολύ συγκεκριμένα στοιχεία. Η «Μ» τα καταγράφει για να αντιληφθεί και ο πλέον αδαής φίλαθλος του ΠΑΟΚ γιατί ο Ιβάν Σαββίδης λέει και ξαναλέει τις τελευταίες εβδομάδες στους συνεργάτες του «θέλουμε πράξεις, όχι άλλα λόγια». Εχουμε και λέμε λοιπόν:

-Η τελευταία νομοθετική ρύθμιση που αφορούσε στο θέμα της Νέας Τούμπας ψηφίστηκε στις 5 Νοεμβρίου 2018. Ήταν ο νόμος για την διεύρυνση χρήσης του περιβάλλοντα χώρου της Τούμπας. Εκτοτε, δεν υπήρξε καμία άλλη ρύθμιση ή κάποιο νομοθετικό πλαίσιο που να αφορά στην Νέα Τούμπα.

-Χωρίς, μάλιστα, να έχουν προχωρήσει οι αυτονόητες παρεμβάσεις για ένα έργο σαν κι αυτό της Νέας Τούμπας, το γηπεδικό πρότζεκτ του ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε σε δυο Διεθνείς Εκθέσεις ως κυβερνητικό επίτευγμα.

-Επιπλέον, διάφοροι πολιτικοί παρουσιάζουν ως επίτευγμα μία υπόθεση για την οποία δεν έχουν κάνει ούτε τα στοιχειώδη (όπως μία απλή υπουργική απόφαση που απαιτείται για το Καυτανζόγλειο) και τα οποία έχουν υποσχεθεί προς την πλευρά της ΠΑΕ εδώ και πάνω από έναν χρόνο. Υπάρχει, βέβαια, σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος, αλλά και εκεί ακόμη τα αποτελέσματα αναμένονται.

Είναι, κατά συνέπεια, λογικό, ακόμη και τώρα που έχει παρέμβει το Μέγαρο Μαξίμου, στα γραφεία της Τούμπας να δυσπιστούν για το κατά πόσο αυτή η κίνηση θα «ξεκλειδώσει» τις κινήσεις που απαιτούνται από την ΓΓΑ και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.