Γιατί απέτυχε παταγωδώς η ΚΕΔ

Κυριάκος Θωμαϊδης31 Οκτωβρίου 2021

Τα όσα έγιναν στους αγώνες Κυπέλλου που δεν χρησιμοποιήθηκε το VAR, απέδειξαν ότι οι Ελληνες διαιτητές δεν εκπαιδεύτηκαν ποτέ για τα συστήματα νέας τεχνολογίας.

Φτάσαμε στο σημείο ο διαιτητής να είναι βοηθός του VAR και όχι το VAR να είναι βοηθός του διαιτητή. Οι ανεκπαίδευτοι ρέφερι βολεύτηκαν με την τεχνολογία, έπαψαν να λειτουργούν με τα αντανακλαστικά τους και βρίσκονται σε έναν μονότονο λήθαργο.

Οσοι παρακολούθησαν τον Ολλανδό Κάιπερς, θα διαπίστωσαν ότι ποτέ δεν είχε ανάγκη το VAR. Αποφάσιζε άμεσα, δεν έδινε το δικαίωμα της αμφισβήτησης και σε πολύ ακραίες περιπτώσεις στρέφονταν στην τεχνολογία.

Αυτός είναι ο πραγματικός σύγχρονος διαιτητής. Να μην εξαρτάται από το VAR. Απλώς να το αντιμετωπίζει ως ένα βοήθημά του.

Οι Ελληνες διαιτητές αιφνιδιάστηκαν από την έλευση του VAR. Κανείς δεν τους έδειξε πώς να το χειρίζονται και πώς να συνεργάζονται ώστε να παίρνουν τις αποφάσεις. Υποτίθεται ότι υπήρχε αρμόδιος εκπαιδευτής , ο οποίος ήταν εντεταλμένος από τη FIFA. Το σύστημα δεν δούλεψε ποτέ.

Αυτή τη στιγμή η ελληνική διαιτησία είναι μεσοπέλαγα χωρίς σωσίβιο. Τα σεμινάρια είναι ελάχιστα, οι σχολές διαιτησίας καταργήθηκαν, εκπαιδευτές δεν υπάρχουν και διαρκώς βρισκόμαστε μπροστά στην επίκληση ξένων διαιτητών.

Η διεθνής επιτροπεία απέτυχε παταγωδώς, καθώς δεν μπόρεσε να εμφυσήσει την ψυχολογία της ανεξαρτησίας στον Ελληνα διαιτητή. Ευάλωτη στις παραγοντικές πιέσεις και στην άσκηση κοντόφθαλμης πολιτικής, δεν κατάφερε να διδάξει την αλφαβήτα της διαιτησίας που προκύπτει μέσα από την τεχνολογία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.