Βέλιτς για Άρης-Παναθηναϊκός: «Όποιος νικήσει, θα ηρεμήσει!»

Metrosport Team21 Σεπτεμβρίου 2021

Ο προπονητής της Επισκοπής και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ Γιάσμινκο Βέλιτς, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95,5 και μεταξύ άλλων μίλησε για το αυριανό ντέρμπι Πρωταθλήματος μεταξύ του Άρη και του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα είπε

Για την έναρξη της Super League 2, δήλωσε: «Δεν μπορώ να πω πως για εμένα και για την Επισκοπή αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο και στην περσινή χρονιά περάσαμε κάτι παρόμοιο. Επίσης, υπήρχε ένα μπάχαλο πότε θα ξεκινήσει, ποιοι θα συμμετέχουν, ποιοι δεν θα συμμετέχουν και πέρυσι κινούμασταν στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Έτσι είναι και φέτος.

Δύσκολα διαχειρίσιμη κατάσταση, δεν υπάρχει κανένα να πιαστείς και λειτουργείς με το ένστικτο και την εμπειρία των προηγούμενων ετών. Για παράδειγμα, εγώ υπολόγισα και πέρυσι ότι η έναρξη του πρωταθλήματος δεν θα ξεκινούσε όταν ήταν προγραμματισμένη. Πολλές ομάδες έφτασαν στην αρχή του πρωταθλήματος «καταϊδρωμένες», με τρεις μήνες προετοιμασίας. Αυτή την εμπειρία προσπάθησα να χρησιμοποιήσω και φέτος και από ότι φαίνεται πέσαμε μέσα σε αυτή την εκτίμηση. Κάνουμε υπομονή και προσπαθούμε να κρατήσουμε τους ποδοσφαιριστές μας σε εγρήγορση». 

Για το πρώτο φιλικό της Επισκοπής που πραγματοποιήθηκε χθες (19/9), απάντησε: «Θα μπορούσαμε να έχουν γίνει και άλλα φιλικά, αλλά οι ομάδες εδώ στην Κρήτη έχουν ολοκληρώσει τα φιλικά τους, οπότε είναι δύσκολο να βρεις τον αντίπαλο. Για αυτό παίξαμε χθες το πρώτο μας φιλικό».

Για τις δηλώσεις του Νιόπλια, οποίος ανέφερε ότι από τις 36 ομάδες της δεύτερης κατηγορίας θα ανέβει μια και ποιες ομάδες πρέπει να ανεβαίνουν, με κριτήρια τις υποδομές, τις ακαδημίες κ.α., είπε: «Τις είδα της δηλώσεις, είναι σωστές. Είναι παράλογο να υπάρχουν δύο όμιλοι 30 ή 36 ή 34 δεν ξέρω πόσες θα είναι. Στο τέλος να είσαι πρωταθλητής στον όμιλό σου και να μην ανεβαίνεις τελικά. Δείχνει την ανισότητα που υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα.  

Σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις που ανέφερε ο Νιόπλιας για να συμμετέχουν οι ομάδες σε όλες τις κατηγορίες, είναι απαραίτητες. Μακάρι να προωθηθεί ένα τέτοιο δεδομένο και οι ομάδες για να συμμετέχουν στις επαγγελματικές κατηγορίες κάτω από τη Super League, να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις.     

Οι ομάδες που αγωνίζονται στη δική μας κατηγορία ή στην παραπάνω πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις, σε ότι αφορά τα οικονομικά και τις εγκαταστάσεις, ώστε να παρέχουν τις κατάλληλες συνθήκες στους ποδοσφαιριστές τους. Είναι λίγο πρόχειρα τα πράγματα»

Τέλος, για τον αγώνα Άρης - Παναθηναϊκός, δήλωσε: «Ένα ντέρμπι παραδοσιακό ανάμεσα σε δύο εκ των κορυφαίων ομάδων της Ελλάδας. Ο Άρης πέρυσι είχε διάρκεια και σταθερότητα, φέτος φαίνεται, μέχρι στιγμής, να μην το έχει. Ο Παναθηναϊκός ψάχνει τη βελτίωση του σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Είναι κρίσιμο παιχνίδι γιατί θα αποφέρει ηρεμία σε όποιον νικήσει»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.