Γιασικεβίτσιους για ΝΒΑ Europe: «Για το Μάντσεστερ και τους οπαδούς του;»

Metrosport Team14 Μαρτίου 2026

Για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με την επικείμενη είσοδο του ΝΒΑ Europe μίλησε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε ρωτήθηκε για τα νέα δεδομένα, στο περιθώριο του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα και… δεν μάσησε τα λόγια του.

Για τη FIBA και το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ είπε: «Μιλήσαμε για αυτό. Όλοι παραπονιούνται για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το ένιωσε και το NBA. Η FIBA βρίσκεται ανάμεσα στις δύο αυτές πλευρές. Δεν μου αρέσει η FIBA. Πάντα είναι πίσω από όλα. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο, ακόμα και με τη FIBA. Οι σύλλογοι παραπονιούνται για τα οικονομικά, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το NBA βρίσκεται εδώ. Η FIBA και η Euroleague μάχονται εδώ και 20 χρόνια, και γι' αυτό η FIBA κινείται προς την κατεύθυνση του NBA. Είναι λογικό. Όλοι θέλουν να κάνουν ό,τι είναι καλύτερο για τους ίδιους. Αν γίνεται κάτι στον αθλητισμό, πρέπει να αφορά τους οπαδούς».

Ο Σάρας είπε στη συνέχεια: «Για τι μιλάμε; Για το Μάντσεστερ και τους οπαδούς του; Πού είναι η λογική εδώ; Ο κόσμος με ρωτάει πάντα, αλλά εγώ είμαι απλώς ο προπονητής, ο σύλλογος θα δώσει την απάντηση. Υπάρχουν πολλές φήμες και κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι συμβαίνει. Δεν θα είναι πολύ καλύτερα αν εμφανιστεί το ΝΒΑ. Δεν έχει νόημα λόγω των τηλεοπτικών αγορών και των οπαδών. Το ΝΒΑ έχει ιδέες και τρόπους, αλλά ανησυχώ για τους οπαδούς και την ουσία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, που για μένα είναι όμορφο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Βρείτε μας και στο spotify

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.