Γιαννούλη Λαρεντζάκη, είσαι η επιτομή της «επίσημης αγαπημένης»!

Στέλιος Παρθενάκης15 Νοεμβρίου 2022

Κάθε φορά που μας απογοητεύει η Εθνική και μας κάνει να πιστέψουμε πως έκλεισε ο κύκλος της κάτι εμφανίζεται και σου φουντώνει τη σπιρτάδα.

Η γενιά που μεγάλωσε με Γκάλη, Γιαννάκη, τις σπουδαίες επιτυχίες του παρελθόντος, αλλά και μια φουρνιά φανατικών μπασκετικών που έβλεπε πρώτα παίκτες και μετά τις ομάδες. Είναι η γενιά των σημερινών 40αρηδων, που έχει απαιτήσεις και πάντα θα έχει από την Εθνική Ελλάδας.

Το πιο σημαντικό λοιπόν είναι να βρίσκεται στις τελικές φάσεις των μεγάλων διοργανώσεων. Προσωπικά περίμενα ένα τέλος με το Βέλγιο ανάλογα με αυτό στη Γεωργία. Όταν ξέφυγε το Βέλγιο έκλεισα την τηλεόραση και ως δια μαγείας η Εθνική γύρισε το σκορ και πήγαινε πόντο μέχρι τη σπουδαία νίκη. Ναι πολύ σπουδαία!

Η Εθνική ανέβηκε στο 5-3, ρεκόρ που έχει και η Σερβία, με αποτέλεσμα να αφήσει σίγουρα έξω τους Τούρκους και τους Βέλγους τους οποίους κέρδισε εντός κι εκτός έδρας. Η δουλειά έγινε, η 9η συμμετοχή από το 1986 κι έπειτα είναι γεγονός και έτσι οι αναμετρήσεις με Σερβία (Αθήνα) και Λετονία (Ρίγα) τον Φεβρουάριο απέκτησαν εντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα, στο δρόμο προς το μεγάλο ραντεβού σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία (25 Αυγούστου - 10 Σεπτεμβρίου).

Καταλύτης ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης! MVP ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, πολλοί όμως ήταν θετικοί, όπως ο Νικ Καλάθης του double-double (13 πόντοι, 10 ασίστ) και ακόμη περισσότεροι που έδωσαν μικρά, αλλά πολύτιμα στοιχεία. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, κέρδισε και ένα ηρωικό επιθετικό φάουλ στο φινάλε από τον πρώτο σκόρερ των γηπεδούχων, Ομπάσοχαν.

Στις δηλώσεις του στάθηκε στην εμφάνισή του, ενώ περιέγραψε τι σκέφτηκε σε αυτή την τελευταία φάση."Όταν φοράω αυτή τη στολή νιώθω ότι μεταμορφώνομαι. Πήραμε τεράστια νίκη, το θέλαμε πολύ. Ξέρουμε ότι ήταν δύσκολες οι συνθήκες. Δεν θέλω στον αέρα να σου πω τι σκέφτηκα. Ό,τι έχει γίνει στο ματς, όσα και να έχεις βάλει, είπα δεν θα μου βάλεις καλάθι με τίποτα. Πείσμωσα, το πήρα προσωπικά. Ο κόουτς έχει φαγωθεί να παίρνουμε επιθετικά φάουλ. Είπε ότι θα κεράσει δείπνο, τώρα χρωστάει σε όλη την ομάδα".

Ο Λαρεντζάκης είναι η επιτομή της «επίσημης αγαπημένης». Ήταν ο ήρωας της μιας βραδιάς. Και ναι δεν ήταν καθόλου εύκολο το ματς. Το αποτέλεσμα όμως μετράει και είμαστε έτοιμοι για νέα όνειρα. Μέχρι να πάρουν την εκδίκησή τους…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.