Γιάννης Σαπάνης: «Είμαι ευγνώμων για αυτές τις φιλίες που έχω κάνει»

Metrosport Team24 Ιανουαρίου 2021

Ο Γιάννης Σαπάνης έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Δόξα Πενταλόφου, ενώ στην συνέχεια έπαιξε σε Ηρακλή Ψαχνών, Θρασύβουλο Φυλής, Μακεδονικό Λητής, Αναγέννηση Χαλκηδόνας και Ολυμπιακό Κυμίνων. Πρόκειται για μια ποδοσφαιρική οικογένεια καθώς και τα τέσσερα αδέρφια, Χρήστος, Μίλτος, Γιάννης και Ηλίας έπαιξαν ποδόσφαιρο.  

Ποιος όμως ήταν οι καλύτερος; Σε αυτή την ερώτηση ο Γιάννης Σαπάνης τονίζει: «Ο Χρήστος ο μεγαλύτερος, ήταν ίσως ο καλύτερος όλων μας, αλλά ίσως λιγότερο τυχερός».  

Ο Γιάννης Σαπάνης φέτος έχει προπονητή του στον Ολυμπιακό Κυμίνων τον Ηλία Σαπάνη. Για το θέμα αυτό τόνισε: «Με τον Ηλία έχω συνεργαστεί και στον Πεντάλοφο. Ηταν προπονητής μας όταν πήραμε την άνοδο στην Γ’ Εθνική και με τον Μίλτο παίξαμε στο χωριό στην Α1 και στην Γ’ Εθνική. Ο Ηλίας είναι πολύ καλός προπονητής. Του αρέσει να εξελίσσεται και εύχομαι να μπορέσει να φτάσει ψηλότερα».  

Ποιες στιγμές ξεχώρισες στην καριέρα σου; «Καλύτερες στιγμές ήταν η άνοδος με την ομάδα του χωριού μου την Δόξα Πενταλόφου στην Γ’ Εθνική αλλά και του δεύτερου χωριού μου την Αναγέννηση Χαλκηδόνας στην Α1» .


Ποια πιστεύεις ότι θα πρέπει να είναι η συνέχεια; «Η διακοπή μας έχει επηρεάσει όλους. Νομίζω ότι είναι καλύτερα φέτος να μην γίνουν τα Πρωταθλήματα και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες να ξεκινήσουν τη νέα περίοδο. Αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων μας. Πιστεύω πως είναι πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή να εγγυηθεί κάποιος για την έναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων».  

Δύο λόγια για την νέα σου ομάδα «Ο Ολυμπιακός Κυμίνων είναι μια τεράστια ομάδα και έναν υπέροχο πρόεδρο που θα ζήλευαν και ομάδες υψηλότερων κατηγοριών και με ένα υπέροχο σύνολο ποδοσφαιριστών που είναι όλοι τους καλοί χαρακτήρες. Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να έχει καλούς χαρακτήρες».  

Τι μένει από όλη την παρουσία σου στα γήπεδα «Αυτό που μένει στο τέλος και το πιο σημαντικό πράγμα στον αθλητισμό είναι οι φιλίες που δημιούργησα μέσα από το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από αυτό το πράγμα. Είμαι ευγνώμων για αυτές τις φιλίες που έχω κάνει. Τέλος εύχομαι όλο αυτό που ζούμε να μας κάνει πιο δυνατούς και καλύτερους ανθρώπους και να σκεφτόμαστε και τον συνάνθρωπο μας. Υγεία σε όλο τον κόσμο».  

Στο προηγούμενο Πρωτάθλημα δεν έχασες ούτε δευτερόλεπτο: «Δίνω σε κάθε παιχνίδι τον καλύτερο μου εαυτό και προσπαθώ να δικαιώσω τον κάθε προπονητή που με βάζει να παίξω. Να τους ευχαριστήσω όλους για την εκτίμηση προς το πρόσωπο μου, αν και το σημαντικότερο για να πετύχεις κάτι τέτοιο να μην χάσεις δηλαδή ούτε λεπτό, είναι να μην έχεις τραυματισμούς και δόξα τω Θεώ δεν είχα κάτι σοβαρό τα τελευταία χρόνια»  

Οι προσωπικοί σου στόχοι; «Οι στόχοι μου πλέον συμβαδίζουν με τους στόχους της ομάδας .Νιώθω περήφανος για αυτά που κατάφερα στην όποια ποδοσφαιρική μου καριέρα και δεν θα άλλαζα τίποτα γιατί όλα αυτά, άνοδοι, υποβιβασμοί, νίκες, ήττες, όλα είχαν κάτι να με διδάξουν. Τέλος θα ήθελα να ασχοληθώ στο μέλλον ως προπονητής σε μικρές ηλικίες, αν το επι- τρέψουν οι συνθήκες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.