Γιάννης Παπαδόπουλος: «Με σημάδεψαν Γιοβάνοβιτς - Βαλβέρδε»

Metrosport Team04 Δεκεμβρίου 2020

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΚΑΛΥΒΙΩΤΗ

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, μιλάει αποκλειστικά στο Metrosport.gr για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τον προπονητή που τον σημάδεψε και τον βοήθησε περισσότερο κατά την διάρκεια της παρουσίας του στον Ηρακλή, από όπου έκανε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, για τον «καθηγητή» Βαλβέρδε, ενώ παράλληλα κάνει και πρόβλεψη για την φετινή «κούρσα« του τίτλου.

Για το πως βιώνει ο ίδιος την κατάσταση με τον ιό: «Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε ως κοινωνία. Ενημερώνομαι από το ίντερνετ για το τι γίνεται στον κόσμο με αυτή την επιδημία. Την αντιμετωπίζω όπως ο περισσότερος κόσμος, χωρίς υπερβολές, απλά φοράω την μάσκα».

Για την ετοιμότητα του Ηρακλή Όπως και για την κοινωνία, έτσι και για εμάς τους αθλητές είναι κάτι καινούργιο. Καθημερινά, κάνουμε το πρόγραμμα που μας έχει δώσει η ομάδα, αλλά όλο αυτό είναι μια συντήρηση απλά. Αν δεν έχεις τις ποδοσφαιρικές προπονήσεις σε καθημερινή βάση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να γυρίσεις μετά από 1-2 μήνες σε κανονικούς ρυθμούς, και να είσαι στην κατάσταση που θες».

Για τον νέο προπονητή στον «Γηραιό» : «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια στην ομάδα για να επιστρέψει εκεί που πρέπει. Έγινε η αλλαγή προπονητή, του κ. Μπαξεβάνου που συνεργαστήκαμε για πολύ λίγο καιρό όταν ήταν πάλι προπονητής του Ηρακλή την χρονιά που ανέβηκε στην Β' εθνική πριν από δύο χρόνια. Νομίζω, ήταν η ιδανικότερη λύση από την στιγμή που αποφασίστηκε η αλλαγή προπονητή. Ο κύριος Μπαξεβάνος, γνωρίζει την σημαίνει Ηρακλής, και τι χρειάζεται για την άνοδο».



Για την κατάσταση στην Super League 2 και την Football League: «Για τις δύο αυτές κατηγορίες, ότι και να πω είναι λίγο. Βλέπουμε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου να συνεχίζονται κανονικά. Μόνο εδώ και την Κύπρο έχουν σταματήσει τις μικρές κατηγορίες. Υπάρχουν εκατοντάδες παιδία από αυτές τις «λίγκες» που ζουν μόνο από αυτό. Έχουν αναρωτηθεί οι υπεύθυνοι με τι θα ζήσουν; Προφανώς και όχι, γιατί δεν τους ενδιαφέρει, και όχι μόνο για τους ποδοσφαιριστές, αλλά και για όλους τους ανθρώπους που έχουν μπει στον «πάγο» και κάθονται σπίτι τους. Το μόνο που ενδιαφέρει και μονοπωλεί είναι ο κορωνοϊός».

Για τον Άρη αλλά και τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε άλλο επίπεδο, είναι σε μια ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Όσο αναφορά τον Άρη, έκανε ένα καλό ξεκίνημα, αλλά πιστεύω θα ξεφουσκώσει και θα κάνει «κοιλιά» στους επόμενους αγώνες»


Πρόβλεψη για τον φετινό τίτλο: «Η πρόβλεψή μου είναι ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει πάλι το πρωτάθλημα. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν έχουν φτάσει στο επίπεδό του».

Για τον προπονητή που τον σημάδεψε περισσότερο: «Αυτός που με σημάδεψε ποδοσφαιρικά ήταν ο Ivan Jovanovic που τον είχα στον Ηρακλή. Ήμουν 18 χρονών τότε, και με εμπιστεύτηκε στην αρχική ενδεκάδα του Ηρακλή. Τότε ήταν μια εποχή που δύσκολα έπαιζε νεαρός παίκτης στην ομάδα. Μου έμαθε πολλά πράγματα. Και ο Ερνέστο Βαλβέρδε που είχα στον Ολυμπιακό, ο άνθρωπος ήταν... καθηγητής». 


Τι θυμάται από τον πατέρα του και την πορεία του στον Ηρακλή: «Θυμάμαι τα πάντα από τον πατέρα μου. Πρόλαβα την δεκαετία του 90. Πήγαινα σε κάθε προπόνηση και κάθε αγώνα στο Καυταντζόγλειο. Χαίρομαι γιατί βλέπω ακόμα και τόσα χρόνια μετά να τον χαιρετάει ο κόσμος του Ηρακλή στον δρόμο. Είναι ο «ρέκορντμαν» και παραμείνει έτσι. Το ρεκόρ του δεν θα σπάσει ποτέ.

Για το ποδοσφαιρικό του είδωλο: «Ο Τσάβι για μένα είναι ότι καλύτερο υπήρξε ποτέ σε αυτή την θέση. Ήταν μαγικός, ο καλύτερος. Ο Μαραντόνα είναι μια μεγάλη απώλεια για το ποδόσφαιρο, εμείς είχαμε την ατυχία να το παρακολουθήσουμε μόνο από το YouTube.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.