Γιάννης Μιχαηλίδης: Η καθιέρωση και οι μεγάλες ατυχίες

Χρύσανθος Δοβλέτογλου16 Μαρτίου 2022

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστή για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς είναι από τους λίγους που μπήκε στην μεγάλη ομάδα σε πολύ νεαρή ηλικία και στάθηκε επάξια σε παιχνίδια με μεγάλη σημασία, υψηλού ανταγωνισμού. Αφού πέρασε με επιτυχία από την ομάδα Κ19 του ΠΑΟΚ, έκανε ένα μήνα πριν κλείσει τα 20 το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα, στις 15 Ιανουαρίου 2020, παίζοντας 16 λεπτά στο εντός έδρας ματς κυπέλλου με τον ΟΦΗ (4-1).

Το καλοκαίρι της καθιέρωσης με τον Αμπέλ Φερέιρα

Η αντίστροφη μέτρηση για την καθιέρωσή του είχε αρχίσει και ο Αμπέλ Φερέιρα τους επόμενους μήνες τον έχρισε βασικό. Από τις 8 Ιουλίου 2020 έως τις 19 εκείνου του μήνα δεν βγήκε από την αρχική ενδεκάδα, σε τέσσερα παιχνίδια απέναντι σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Άρη, για τα πλέι οφ, στα οποία, μάλιστα, οι ασπρόμαυροι είχαν κρατήσει το μηδέν παθητικό. Λίγες ημέρες πιο πριν, στις 4 Ιουλίου, είχε πετύχει και το πρώτο του τέρμα με την μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ, με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο «Γεντί Κουλέ», επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του παίκτη με πολύ καλά χτυπήματα στις στημένες φάσεις.

Οι μεγάλες προκρίσεις στην Ευρώπη και η πρώτη μεγάλη ατυχία

Ο νεαρός στόπερ είχε πάρει για τα καλά μπρος και με φόρα από την προηγούμενη σεζόν αποτελεί αναπόσταστο κομμάτι της ομάδας που θα έπεφτε στις μάχες για να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League. Έπαιξε βασικός στη μεγάλη νίκη με 3-1 επί της Μπεσίκτας στις 25 Αυγούστου, στην σπουδαία επιτυχία κόντρα στην Μπενφίκα 20 ημέρες αργότερα και όλα έδειχναν ιδανικά.

Ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει μία ανάσα από τους ομίλους, καθώς απέμενε μόνο να περάσει την Κράσνονταρ για να δώσει το παρών στην μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Μιχαηλίδης ήταν ένας από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς και στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ρωσική ομάδα στις 22 Σεπτεμβρίου 2020 που έληξε με ήττα 2-1 και φτάσαμε στην ρεβάνς της Τούμπας, που σε μία στιγμή με πρωταγωνιστή τον υψηλόσωμο παίκτη χάθηκαν όλα.

Στο 73' και ενώ ο ΠΑΟΚ πίεζε για το πολυπόθητο γκολ, ο Μιχαηλίδης πέτυχε αυτογκόλ με τακουνάκι, στη φάση που, ουσιαστικά, έκρινε την αναμέτρηση, αφού παρά την γρήγορη ισοφάριση με τον Ελ Καντουρί, ο Καμπελά πέτυχε άμεσα και δεύτερο τέρμα, εκμεταλλευόμενος την ψυχολογική καθίζηση του Δικεφάλου. Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη ατυχία της καριέρας του, την οποία, όμως, όπως κάθε ποδοσφαιριστής με προσωπικότητα, την ξεπέρασε και συνέχισε την ανοδική του πορεία.

Ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν με 27 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και είχε ρόλο στον δρόμο για την κατάκτηση του τέταρτου κυπέλλου τα πέντε τελευταία χρόμια, στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Και φτάσαμε στη φετινή περίοδο, με προπονητή τον Ραζβάν Λουτσέσκου, τον τρίτο που συνεργάζεται στην σταδιοδρομία του στον Δικέφαλο, μετά τους Αμπέλ Φερέιρα και Πάμπλο Γκαρσία.

Ο σοβαρός τραυματισμός ενός «χαλκέντερου» παιδιού

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης άρχισε και την τρέχουσα περίοδο ως βασικός, στα παιχνίδια με την Μποέμιανς τον περασμένο Αύγουστο. Από τότε ήταν σταθερά στις επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου και χρησιμοποιούνταν ανάλογα με τις ανάγκες του rotation. Μάλιστα, φέτος πέτυχε και τα πρώτα του γκολ με το κεφάλι, κόντρα στον Απόλλων Σμύρνης και την Λαμία, αποδεικνύοντας ότι δεν υστερεί στο ψηλό παιχνίδι. Ίσα ίσα, είναι από τα δυνατά του σημεία.

Στην 26η του συμμετοχή, όμως, με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα συνέβη το μοιραίο. Τραυματίστηκε, αποχώρησε στο 17ο λεπτό και οι φόβοι, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν για ρήξη χιαστών. Ο νεαρός αμυντικός έχει, πλέον, μπροστά του την πρόκληση να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο, να επιστρέψει ακόμη πιο δυνατός και να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε, γιατί ο ΠΑΟΚ τον έχει ανάγκη.

Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Για να καταλάβει κάποιος τον δυνατό του χαρακτήρα αρκεί να διαβάσει τις δηλώσεις του Σάββα Παπαδόπουλου, υπεύθυνου της ακαδημίας των Γιαννιτσών από την οποία ξεκίνησε ο Γιάννης Μιχαηλίδης, στο Metropolis 95.5. «Ο Γιάννης είναι χαλκέντερος, είναι σιδηροκατασκευασμένος. Είναι πολύ σκληροτράχηλο παιδί» τόνισε χαρακτηριστικά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.