Γιάννης Κορακίδης: «Το πρωί σερβιτόρος και το απόγευμα προπόνηση, δεν υπάρχουν υποδομές» - Ο γίγαντας από το Κιλκίς ξεσπάει

Metrosport Team09 Αυγούστου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στην Σέντρα» μίλησε ο χρυσός σφυροβόλος , Γιάννης Κορακίδης για την πρόσφατη κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην σφυροβολία, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 της Κολομβίας.

Ο Γιάννης Κορακίδης ζει τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του, καθώς εδώ και λίγες ώρες, είναι παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο νεαρός αθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην σφυροβολία, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20, που φιλοξενείται στην πόλη Κάλι της Κολομβίας, καθώς με βολή στα 79 μέτρα και 11 εκατοστά, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους του.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5 :

«Ανυπομονώ να γυρίσω στην Θεσσαλονίκη και να γιορτάσω την επιτυχία μου με την οικογένεια μου. Η αλήθεια είναι πως δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, θα χρειαστώ λίγο χρόνο. 
Μακάρι να μπορούσαν να ζήσουν όλοι αυτό που έζησα στην κορυφή του βάθρου».
 
Μιλώντας για το ρεκόρ που έσπασε, δήλωσε χαρακτηριστικά : 


«Έπρεπε να ξεπεράσω τον εαυτό μου, είναι η πρώτη φορά που ρίχνω τόσο μακριά βολή σε αγώνα.
Βέβαια, έχω ξανακάνει αυτήν την βολή αλλά δεν μπορούσαν να την μετρήσουν στο Καυτατζόγλειο, γιατί βγήκε εκτός γηπέδου».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, σχετικά με την έλλειψη υποδομών και την απουσία της πολιτείας στην προσπάθεια των αθλητών :


«Δεν έχουμε καλές υποδομές για να βελτιωθούμε και εμείς οι ίδιοι. Εκεί που προπονούμε στις Μάντρες του Κιλκίς, το γήπεδο το έχει φτιάξει ο προπονητής, Ιωάννης Χρίστογλου. Από την πολιτεία, δεν έχουμε καμία βοήθεια. Όλα διαρκούν για μία δύο εβδομάδες και μετά θα με ξεχάσουν μέχρι το επόμενο μετάλλιο».


Για τον προσωπικό του αγώνα :


«Ό,τι έχω καταφέρει, το έκανα μόνος μου. Το πρωί έπρεπε να δουλεύω σε καφετέρια στο χωριό μου  για να βγάλω τα προς το ζήν. Μετά το απόγευμα πήγαινα πάλι προπόνηση. Προπόνηση, δουλεία, προπόνηση, αυτή ήταν η ζωή μου τους τελευταίους μήνες. Ευτυχώς, οι κόποι μου ανταμείφθηκαν».





Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.