Γιαννίκογλου: «Γι' αυτό οι Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό!»

Metrosport Team06 Αυγούστου 2021

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Μάκης Γιαννίκογλου.

Ο Έλληνας γκολκίπερ που πλέον αγωνίζεται στη Λιθουανία με τη φανέλα της Σούντουβα, μίλησε για την εμπειρία του εξωτερικού, τα δεδομένα που έχει αντιμετωπίσει, αλλά και την παρουσία του στον Ηρακλή κατά το παρελθόν και τη νέα προσπάθεια που γίνεται για τον Γηραιό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Για το πως βιώνει την εμπειρία του εξωτερικού: «Η ζωή στη Λιθουανία είναι λίγο πιο δροσερή, αλλά στεναχωριέμαι για την Ελλάδα που καίγεται. Η ζωή είναι τελείως διαφορετική, είναι πιο κλειστοί οι άνθρωποι εδώ, τηρούν τον λόγο τους, αλλά νομίζω ότι είναι δύσκολο να ζήσεις εδώ τον χειμώνα. Έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο, δεν έχω μετανιώσει που έχω έρθει στην ομάδα. Πήρα την απόφαση μέσα από αρκετή σκέψη με δικούς μου ανθρώπους και αισθάνομαι δικαιωμένος για αυτή την απόφαση. Θα αποτελούσε ευχή μου να συνεχίσω την καριέρα μου στο εξωτερικό. Λύνεσαι στο εξωτερικό και βγάζεις τον καλύτερο σου εαυτό, όλα τα παιδιά που φεύγουν έξω έχουν σωθεί».

Για να προσθέσει: «Είναι ωραίο πράγμα η πίεση, είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Η τοξικότητα του Ελληνικού ποδοσφαίρου είναι το πρόβλημα, εδώ πληρωνόμαστε κάθε 8 του μήνα, στην Ελλάδα ήταν μία άλλη ιστορία. Μπορείς να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα με την παρουσία στο εξωτερικό, αν ακούσεις πως μιλάνε για τους Έλληνες, πως μας εκτιμούν, θα πάθεις πλάκα. Σου δίνεται η ευκαιρία να αλλάξεις σαν άνθρωπος».

Αναφορικά με τη φανέλα που είχε φορέσει και το κοινωνικό μήνυμα που είχε στείλει: «Ήταν μία αυθόρμητη κίνηση. Δεν είχα σκεφτεί ότι θα πάρει τόσο μεγάλη έκταση και δεν θα το έκανα αν ήξερα ότι θα επεκταθεί τόσο πολύ, γιατί δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Ερέθισμα αποτελεί κάθε άσχημο γεγονός που διαβάζουμε κάθε ημέρα, ήταν μία αυθόρμητη αντίδραση. Προσπάθησα να μείνω λίγο μακριά από το κινητό μου γιατί ένιωσα λίγο άβολα».

Για τον Ηρακλή: «Προσπαθώ να ενημερωθώ για τον Ηρακλή. Είναι ευχάριστο που ο Ηρακλής θα παίξει στις επαγγελματικές κατηγορίες και νομίζω ότι δεν υπάρχει ελληνικό πρωτάθλημα χωρίς την ομάδα. Θα κρατήσω για εμένα το τι θα ήθελα για το μέλλον μου, αλλά δεν νοείται Superleague 1 χωρίς τον Ηρακλή. Όπως ο ΠΑΟΚ είχε την τύχη του με τον Ιβάν Σαββίδη, μακάρι να βρεθεί και για τον Ηρακλή, γιατί δεν του λείπει τίποτα ώστε να τον κάνει ξανά μία σταθερή αξία. Είναι ένας πυλώνας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.