Γιαννάκος: «Αρνητικό μήνυμα οι υγειονομικοί να εμβολιάζονται με εξαναγκασμό»

Metrosport Team15 Ιουλίου 2021

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για την απόφαση της κυβέρνησης για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των υγειονομικών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα ποσοστά εμβολιασμένων και την επιφυλακτικότητα:

«Η ΠΟΕΔΗΝ από την πρώτη στιγμή είχε κάνει μεγάλες προσπάθειες για τον εμβολιασμό. Έχουμε φτάσει σε καθολικά ποσοστά, στο 90% αν συνυπολογίσει και το προσωπικό που έχει αποκτήσει φυσική ανοσία και έχουν κλείσει ήδη ραντεβού. Κουβεντιάζουμε για το 10%. Για περίπου 10.000 εργαζόμενους που ενδεχομένως να είναι ακόμη επιφυλακτικοί ή να έχουν προβλήματα υγείας και με ιατρική οδηγία δεν εμβολιάζονται. Μιλάμε για 5.000 στις 60.000. Αυτοί οι 5.000 θα τους πείσουμε και πριν την υποχρεωτικότητα».

Για τη θέση που έχει η ΠΟΕΔΗΝ:

«Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το λόγο που εφαρμόζεται η υποχρεωτικότητα. Είναι ομολογία αποτυχίας του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας μας. Άλλα ποσοστά έδιναν ότι θα είναι εμβολιασμένοι τώρα. Δεν πείστηκαν οι πολίτες. Δεν ευθυνόμαστε για καμία διασπορά. Τηρούμε τα μέτρα. Ήταν ατυχές το παράδειγμα του πρωθυπουργού. Είναι αρνητικό το μήνυμα που δίνεται στην κοινωνία όταν οι υγειονομικοί εμβολιάζονται με εξαναγκασμό. Δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση, αλλά προς αποφυγή. Πρέπει να εμβολιαστούμε με τη θέλησή μας για να πειστεί η κοινωνία να εμβολιαστεί».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.