Γιαννακάκης: «Ποιητική η ομάδα του ΠΑΟΚ το '70, εξωπραγματική η ταχύτητά της!»

Metrosport Team15 Μαρτίου 2022

Ο Ηλίας Γιαννακάκης που επιμελήθηκε την εκπομπή τα «χρόνια της αθωότητας» της ΕΡΤ, μίλησε στο Metropolis 95.5 με αφορμή την παρουσίαση του ΠΑΟΚ της δεκαετίας του '70.

«Δεν υπάρχουν όλα τα στιγμιότυπα, είναι λίγο πολύ αυτό που είδατε. Ασφαλώς με την Λυών ήταν το καλύτερο ματς του ΠΑΟΚ. Από το σύνολο των περιγραφών και των αναμνήσεων η Λυών ήταν πολύ ισχυρή ομάδα και για να χάσει με 4-0, προφανώς έκανε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ. Ήταν η εποχή της μηχανής σούπερ 8 και κάποιοι άνθρωποι τραβούσαν. Εγώ ψάχνω πολλά χρόνια το αρχείο και έχω καλή εποπτεία. Είμαι σε επαφή με συλλέκτες. Η έρευνα συνεχίζεται, δεν σταματάει ποτέ» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Τα τελευταία χρόνια έχουν οργανωθεί καλά, ειδικά στην ΕΡΤ 3. Λειτουργεί πολύ καλά το σύστημα. Υπάρχει ενθουσιασμός από την προβολή του επεισοδίου της ομάδας του ΠΑΟΚ του '70, αυτό έχω εισπράξει. Με πήρε προσωπικά ο κ. Κούδας για να με συγχαρεί εκ μέρους του ίδιου και των συμπαικτών του, ήταν πολύ ένθερμος. Επιχειρούμε να ανασυνθέσουμε τα μέλη της κάθε ομάδας, να είναι όσο γίνεται πιο πολλοί για να ανιχνεύσουμε το πνεύμα τους.

Το παιχνίδι με την Παναχαϊκή, το είχε δείξει η τηλεόραση. Δυστυχώς σβήστηκε μαζί με πολλά άλλα. Έτσι ήταν τα πράγματα τότε. Αν είχαν κρατηθεί τα αρχεία στην τότε ΕΡΤ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τώρα. Ένα πολύ σημαντικό μέρος, όμως, δεν κρατήθηκε ποτέ.»

Για το επεισόδιο του ΠΑΟΚ της δεκαετίας του '70 συγκεκριμένα είπε: «Η στόχευση ήταν αποκλειστικά γι' αυτή την ομάδα, όχι για τον ΠΑΟΚ πριν και μετά, γιατί ήταν το κόσμημα της ιστορίας του συλλόγου στο ποδόσφαιρο, Ποτέ δεν είχε φτάσει ο ΠΑΟΚ πιο ψηλά. Ήταν ποιητική εκείνη η ομάδα. Βρέθηκε την εποχή του μεγάλου Άγιαξ, αναλογικά να είναι κοντά. Το έβλεπες από το πως έβγαιναν οι κρυφοί σέντερ φορ, οι πλάγιοι, ο Κούδας σαν τον Κρόιφ... Τότε η ταχύτητα του ΠΑΟΚ ήταν εξωπραγματική για τα ελληνικά δεδομένα. Ήταν πολύ γρήγορη ομάδα. Υπήρχαν και ποδοσφαιριστές που δεν έμειναν στην ιστορία, ενώ το άξιζαν. Ήταν εποχές ημιεπαγγελματισμού.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.