Γιαλάογλου: «Ο Τούρκος πρόξενος επιχειρεί να βρίσκεται κοντά στον Πανθρακικό»

Metrosport Team25 Οκτωβρίου 2022

Για την επίσκεψη του αρχηγού του Πανθρακικού, Ντενίς Μπαϊκαρά, στο προξενείο της Τουρκίας και τη χορηγική σύμβαση της ομάδας της Θράκης , μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» ο Στέργιος Γιαλάογλου.

Ο έγκριτος νομικός τοποθετήθηκε για τον ρόλο του Τούρκου πρόξενου και το πως ο ίδιος επιθυμεί να βρίσκεται δίπλα στον Πανθρακικό αλλά και τη δημιουργία του φαν κλαμπ της Φενέρμπαχτσε με τον διακριτικό τίτλο «Δυτικής Θράκης».

Αρχικά ανέφερε: «Πράγματι δεν υπάρχει καμία ένσταση για τη χορηγία και ουδείς είχε να αντιτάξει κάτι απέναντι σε αυτό. Όπως προβλήθηκε από τη φωτογραφία, εμφανίζεται να προστατεύει τρόπον τινά, ο Τούρκος πρόξενος που δεν είναι ένας οποιοσδήποτε πολίτης και έχει μία προβληματική συμπεριφορά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Όλοι ενημέρωσαν την τοπική κοινωνία για την χορηγική σύμβαση και οι τέσσερις ομαδες της περιοχής δεν βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία. Πολλές φορές εν αγνοία τους δέχονται ένα καπέλωμα, καθώς ο Τούρκος πρόξενος επιχειρεί να βρίσκεται κοντά στην ομάδα, εγώ έτσι το εκλαμβάνω ως πολίτης της Θράκης».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Σύλλογο φιλάθλων Φενέρμπαχτσε έχουμε από το 2002 και βρίσκεται νόμιμα εδώ, αλλά τώρα έβαλε ως διακριτικό γνώρισμα τη «Δυτική Θράκη», κάτι που δεν υπάρχει από τη συνθήκη της Λοζάνης και έτσι την αποκαλεί μόνο η Τουρκία. Είναι μία απόφαση που μπορεί να προσβληθεί, γιατί επιλέχθηκε ο όρος δυτική Θράκη. Όπως φαίνεται δεν έγινε ο έλεγχος από τον αρμόδιο δικαστή αλλιώς δεν θα είχε περάσει»

Εν συνεχεία πρόσθεσε για την Ξάνθη: «Η ομάδα διαλύθηκε μετά από 32 χρόνια στην Α Εθνική και υποβιβάστηκε χωρίς λόγο και χωρίς να ξέρει κανένας τον λόγο, από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ αθωώθηκε για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.