Το μείζον για τον Άρη είναι πότε θα πάρει έναν τίτλο, όχι τα πλέι οφ

Δημήτρης Κανελλάκης02 Μαρτίου 2022

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον Άρη, κατά την άποψή μου, δεν έχει να κάνει με το πώς θα πάει στα πλέι οφ, αλλά με το πώς θα σχεδιάσει την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Κρίνοντας με βάση τις προηγούμενες σεζόν και έχοντας ως δεδομένο ότι η όποια ευρωπαϊκή διοργάνωση στην οποία αποκτά το δικαίωμα να λάβει μέρος ο Άρης δεν αποτελεί ευκαιρία διάκρισης, αφού το σύνηθες είναι να αποκλείεται με το... καλημέρα από ομάδες που προέρχονται από πρωταθλήματα χαμηλότερου επιπέδου από το δικό μας, θεωρώ ότι το μείζον για τους «κιτρινόμαυρους» δεν είναι τι θα κάνουν για την Ευρώπη. 

Ότι δεν είναι η Ευρώπη το πλέον πρόσφορο πεδίο γι' αυτούς προκειμένου να σκεφτούν και να επιδιώξουν την διάκριση. Νομίζω ότι για τον Άρη το σημαντικότερο είναι να οργανώσει ό,τι αφορά την επόμενη αγωνιστική περίοδο όχι με γνώμονα το αν θα βγει στην Ευρώπη, αλλά με το πώς θα φτιάξει μια ομάδα η οποία θα είναι ανταγωνιστική στην Ελλάδα, μια ομάδα η οποία θα μπορεί να κοντράρει τους ισχυρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου, μια ομάδα η οποία θα μπορεί, έστω, να διεκδικήσει την κατάκτηση του κυπέλλου.

Εκεί θα πρέπει να εστιάσει ο Μπούργος, εκεί θα πρέπει να πέσει το βάρος, αν θέλουν στον Άρη να κάνουν κάποια βήματα μπροστά, αν θέλουν να έχουν προϋποθέσεις ώστε να κυνηγάνε στόχους.

Διότι απ' την επιστροφή του στην Super League και μετά, ο Άρης έχει συμβιβαστεί με ένα πολύ χαμηλό για τις προσδοκίες των οπαδών του ταβάνι, με το να βγαίνει, δηλαδή, απλά στην Ευρώπη. Ένας στόχος εύκολος, αν δει κανείς ποιος είναι ο ανταγωνισμός, ο οποίος στην ουσία δεν υπάρχει και είναι το μίνιμουμ που θα μπορούσε να πετύχει ο Άρης με αυτούς τους αντιπάλους.

Φαντάζομαι ότι ο Μπούργος δεν επιλέχθηκε για να βγάζει απλά τον Άρη στην Ευρώπη. Γι' αυτό και περιμένω να δω ποια θα είναι η μεταγραφική πολιτική και ποιο το ρόστερ του Άρη για την επόμενη αγωνιστική περίοδο καθώς, επαναλαμβάνω, το αν θα μπει στα πλέι οφ και αν θα βγει στην Ευρώπη, σε ό,τι με αφορά, δεν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να αποδοθοήυν εύσημα στους «κιτρινόμαυρους». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.