Για το χάλκινο στο παγκόσμιο beach handball οι Εθνικές ανδρών & γυναικών

Metrosport Team26 Ιουνίου 2022

Ολοκληρώνεται σήμερα το 10ο παγκόσμιο πρωτάθλημα beach handball ανδρών-γυναικών "Ηράκλειο 2022" στο Karteros Beach Sports Center με τις ελληνικές ομάδες να αγωνίζονται στους μικρούς τελικούς, διεκδικώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Εθνική γυναικών δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της, αφού ηττήθηκε από την Ισπανία με 2-0. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Εθνικής στο παγκόσμιο μετά από 7 νίκες με το σερί να σταματάει στο 11-0 σε παγκόσμια πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένης της διοργάνωσης του Καζάν.

Η Εθνική “άδειασε” πνευματικά μετά την υπερπροσπάθεια που έκανε να προκριθεί στα ημιτελικά κόντρα στην Αργεντινή το μεσημέρι, πέρα από το γεγονός ότι δεν της… βγήκε τίποτα στο ματς.

Η ομάδα της Μαρίας Καραντώνη θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στην Ολλανδία, την Κυριακή στις 16:00.

Η Εθνική ανδρών έκανε υπερπροσπάθεια και πάλεψε στα ίσια το μεγαθήριο τη δευτεραθλήτρια κόσμου Κροατία, αλλά λύγισε με 2-1. Η Ελλάδα αιφνιδίασε στο πρώτο σετ τους Κροάτες, αλλά στο δεύτερο έδειξαν τη μεγάλη κλάση τους, καταφέρνοντας να στείλουν το ματς στα σουτ άουτ. Εκεί η “γαλανόλευκη” δεν είχε καθαρό μυαλό και σε συνδυασμό με την εμπειρία των Κροατών, ήρθε η ήττα. Η ομάδα του Γιάννη Λαζαρίδη που έχει κάνει ήδη τεράστια υπέρβαση στην πρώτη της συμμετοχή σε παγκόσμιο θα διεκδικήσει την Κυριακή στις 17:00 το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στην πρωταθλήτρια κόσμου Βραζιλία.

Πρόγραμμα Κυριακής (26 Ιουνίου)

(Γ) 16:00 Μικρός τελικός Ελλάδα-Ολλανδία

(Α) 17:00 Μικρός τελικός Ελλάδα-Βραζιλία

(Γ) 18:00 Τελικός Ισπανία-Γερμανία

(Α) 19:00 Τελικός Δανία-Κροατία

19:30 Τελετή λήξης-Απονομές

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.