«Ο Άρης ακολουθεί ένα μοντέλο που έχει αποδώσει στην Αγγλία»

Metrosport Team27 Οκτωβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο τεχνικός σύμβουλος χλοοτάπητα της Grassform, Αντώνης Γκριμότσης, εταιρείας με έδρα το Αγρίνιο. 

Ο κ. Γκριμότσης εξήγησε για τη δουλειά που έχει γίνει στους χλοοτάπητες στα ελληνικά γήπεδα, ενώ εστίασε στην δουλειά που κάνουν οι άνθρωποι του Άρη για το χλοοτάπητα του Βικελίδης.

«Βλέπουμε για πρώτη φορά μετά από χρόνια σε αρκετούς τομείς που αφορούν τα γήπεδα της χώρας να βγαίνει . Γίνεται η μετάβαση από το θερμόφιλο είδος, στο ψυχρόφιλο για να καλύψουμε τις ανάγκες των γηπέδων. Είναι μία σύνθετη εργασία. Ο Άρης έχει επιλέξει το αγγλικό μοντέλο για το χλοοτάπητα του Βικελίδης. Ο Άρης έχει ανθρώπινο δυναμικό και όλο τον εξοπλισμό δικό του. Δεν είναι σύνηθες να βλέπουμε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Ο Άρης ακολουθεί ένα μοντέλο που έχει ανθίσει στην Αγγλία. Δεν κρίνω αν είναι καλό ή όχι. Πάντως, είναι ένα μοντέλο που έχει δώσει καρπούς στην Αγγλία.

Υπάρχει μια ειδική τεχνική με συγκεκριμένα μηχανήματα για τη βελτίωση της σύστασης και της ενίσχυσης του χλοοτάπητα για να αντέξει τον χειμώνα. Ακολουθώντας κατά γράμμα αυτά που χρειάζονται θα έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα σε 20-25 μέρες.

Ο Άρης λόγω των καταστροφών στο Ρύσιο, αναγκάστηκε να κάνει καθημερινά προπονήσεις στο Βικελίδης. Αν όλες οι ομάδες έκαναν μόνο στα γήπεδά τους προπονήσεις τότε δεν θα βλέπατε γήπεδο. Κάτι άλλο θα ήταν.

Για να φτιαχτεί ένας αγωνιστικός χώρος δεν απαιτεί μόνο έναν καλό σπόρο που είναι διεθνές επιπέδου, αλλά θέλει προσωπικό με εξειδικευμένα μηχανήματα για να συντηρείται το γήπεδο. Για τις εργασίες που θα γίνουν στον αγωνιστικό χώρο του Βικελίδης θα χρειαστεί λιγότερο από είκοσι μέρες για να γίνει η συντήρηση. Το γήπεδο πρασινίζει σε πέντε μέρες. Η ποιότητα του σπόρου πρέπει να είναι 100% και χωρίς ζιζάνια και είναι πολύ δύσκολο να το βρεις λόγω πολλών προβλημάτων, αλλά και κορωνοϊού. 

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει όλα τα σενάρια στα χέρια της για να την κατασκευή του αγωνιστικού χώρου της Τούμπας. Πάντα, η κλιματική αλλαγή παίζει ρόλο. Είμαι αντίθετος να κλείνονται τα γήπεδα γιατί έτσι επιβαρύνεται ο αγωνιστικός χώρος. Θέλουμε ηλιόλουστα ποδοσφαιρικά γήπεδα με έμφαση στον αγωνιστικό χώρο κι όχι στην ομορφιά τους».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.