Για τα στραπάτσα του Αρη δεν φταίνε μόνο οι φορ

Βασίλης Μάστορας19 Ιανουαρίου 2021

Ο Αρης μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό βρίσκεται σε περιδίνηση. Μέσα σε 17 ημέρες βρέθηκε από την κολακευτική και πολλά υποσχόμενη 2η θέση στην 4η της… αγωνίας. Γιατί; Εχει μειωθεί η βαθμολογική του διαφορά από τον 5ο Παναθηναϊκό και πλέον θα πρέπει να ιδρώσει ώστε να προστατεύσει την πολύτιμη 4η θέση. 

Συγχρόνως αποτελεί ερωτηματικό το εάν βρει τον τρόπο να απαντήσει και να επιστρέψει στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα. Δύο βδομάδες νωρίτερα όμως είχε το περιθώριο να μεγαλώσει τη διαφορά από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και να κλειδώσει, θεωρητικά, την έξοδο του στην Ευρώπη. Τελικά όμως απ’ ότι φαίνεται ο Αρης δεν αντέχει το… κρύο της κορυφής και προτιμάει να κυκλοφορεί σε χαμηλότερα βαθμολογικά υψόμετρα.

Επειδή δεν μου αρέσει να γίνομαι μετά Χριστόν προφήτης, το είχα επισημάνει, ότι ο ρόλος του πρωταγωνιστή θέλει διάρκεια, καλή διαχείριση του ρόστερ και τεράστια ψυχικά αποθέματα. Στοιχεία τα οποία στην πράξη αποδείχθηκε ότι δεν τα διαθέτει ο Αρης, ο οποίος χτύπησε την πόρτα της υπέρβασης χωρίς όμως να έχει μετρήσει τις πραγματικές του δυνάμεις.

Ακόμη είχα γράψει, ότι τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου δεν αποτελούν εγγύηση για τους αγώνες του υπόλοιπου μισού του Πρωταθλήματος. Ο Αρης όμως που βιάστηκε να πιστέψει ότι έγινε ομάδα πρωταθλητισμού, επειδή φέτος διαθέτει ρόστερ κατά πολύ καλύτερο από πέρυσι, προσγειώθηκε ανώμαλα. Είναι σπουδαία υπόθεση μία ομάδα η οποία δεν έχει την εμπειρία να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, να πηγαίνει τραίνο. Στον Αρη όμως παρασύρθηκαν από τον ενθουσιασμό των επιτυχιών του α’ γύρου και δεν οχυρώθηκαν για τον δύσκολο δεύτερο γύρο. 

Δεν υπολόγισαν ότι η ομάδα θα χρειαστεί να παίξει και σε λασπωμένους αγωνιστικούς χώρους, ότι οι αντίπαλοι πλέον θα είναι καλύτερα προετοιμασμένοι ώστε να μπλοκάρουν τους παίκτες «κλειδιά», ότι χρειάζεται καλύτερη βιολογική και πνευματική προετοιμασία η ομάδα. Ολα αυτά δεν αξιολογήθηκαν όπως έπρεπε από τον Ακη Μάντζιο και ο Αρης εξακολούθησε να παίζει το ίδιο προβλέψιμο ποδόσφαιρο, με τους ίδιους σχεδόν παίκτες, ανεξαρτήτως των γηπεδικών συνθηκών. Οπότε με τα πρώτα βιολιά εγκλωβισμένα και με την απουσία φορ-εκτελεστή δεν ήταν δύσκολο να στραπατσαριστεί μέσα σε 17 ημέρες.

FOCUS

Πάντα υπάρχει μία καλή ευκαιρία για πολιτική καπηλεία ενός ανθρωπίνου θέματος και για την αποκόμιση επικοινωνιακών κερδών. Το ζήτημα είναι ποιος συμπαραστέκεται με ειλικρίνεια στα θύματα τα οποία ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.