Για προετοιμασία στη Χαλκιδική βρίσκονται ποδοσφαιρικές ακαδημίες γερμανικών ομάδων

Metrosport Team21 Φεβρουαρίου 2023

Συνήθως το καλοκαίρι πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες της Ελλάδας, επιλέγουν τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης για την κρίσιμη περίοδο της προετοιμασίας τους πριν από την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν. Μάλιστα την περίοδο του παγκοσμίου κυπέλλου, άλλες ομάδες, πήγαν στην Κύπρο, άλλες στην Ολλανδία κι άλλες στην Ισπανία σε μία κίνηση που πολλές φορές δείχνει ότι επιζητούν ένα καλύτερο κλίμα ή κάποιες καλύτερες εγκαταστάσεις. Αυτό ζητούν και ομάδες της κεντρικής Ευρώπης την περίοδο του χειμώνα και για πρώτη φορά δύο γερμανικές ακαδημίες επιλέγουν την Ελλάδα και συγκεκριμένα τα γήπεδα της ΕΠΣ Χαλκδικής για την προετοιμασία τους, όταν τα σχολεία στη Γερμανία είναι κλειστά.

Το Σάββατο στις 18 Φεβρουαρίου η Κ16 της JFG Wendelstein και η Κ10 της Partner Verein FC Nürnberg, μετακόμισαν από την περιοχή της Νυρεμβέργης στη Χαλκιδική με σκοπό την καλύτερη προπόνηση, από άποψη κλίματος για τους νεαρούς αθλητές, αλλά μερικά φιλικά με τις αντίστοιχες ομάδες του ΠΑΟΚ, του Άρη, της Ακαδημίας των Μπέμπηδων και της μεικτής της ΕΠΣ Χαλκιδικής.

Οι προπονήσεις θα γίνονται στο γήπεδο της ΕΠΣ Χαλκιδικής στις Καλύβες, το οποίο έχει παραχωρηθεί για αυτό το σκοπό, ενώ ο πρώτος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου με τα αντίστοιχα τμήματα του ΠΑΟΚ στην Ευκαρπία. Την Τρίτη οι γερμανικές ακαδημίες θα αγωνιστούν με τα τμήματα της Ακαδημίας «Μπέμπηδες» στις εγκαταστάσεις των ΤΕΦΑΑ, ενώ στα ίδια γήπεδα θα παίξουν και με τα τμήματα του Άρη την Τετάρτη. Ο κύκλος των φιλικών αναμετρήσεων θα κλείσει με το φιλικό με τα τμήματα της ΕΠΣ Χαλκιδικής.

Τις γερμανικές ακαδημίες συνοδεύει εξ αρχής ο δεύτερος αντιπρόεδρος Jens Wolf, ο διευθυντής της ομάδας Karsten Kempe, αλλά φυσικά και ο προπονητής των νεαρών ποδοσφαιριστών Απόστολος Πάππας, που έχει εργαστεί στην Ελλάδα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, αλλά και στον Μακεδονικό, ενώ εργάζεται στην Γερμανία από το 2019. Η διαμονή των 2 ομάδων και των συνοδών θα γίνει στη Γερακινή της Χαλκιδικής.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά γερμανικές ακαδημίες επισκέπτονται για προετοιμασία την Ελλάδα, μιας και εκμεταλλεύτηκαν το κλείσιμο των γηπέδων αυτή την εποχή και τις καθιερωμένες διακοπές του Φεβρουαρίου σε όλη τη χώρα.

Δείτε τις φωτογραφίες: 



Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.