Για να βγεις από τα... «αδιέξοδα» χρειάζεται αυτογνωσία και τόλμη

Δημήτρης Μπούζας04 Δεκεμβρίου 2021

Δύσκολες στιγμές για όλους. Κι όταν λέμε για όλους, αναφερόμαστε σε όσους και σε ότι έχει σχέση με τον «όλο οργανισμό» ΠΑΟΚ, χωρίς να εξαιρούμε κανέναν απολύτως. Από τον ηγέτη μέχρι τον ιματιοφύλακα των αποδυτηρίων της Τούμπας. 

Διοίκηση, λαός, ομάδα, στο ίδιο μετερίζι και στην ίδια αγωνία, βιώνουν σκληρές καταστάσεις, οι οποίες αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα και με γενναιότητα, θα καταλήξουν σε αδιέξοδα. Το να ζητάς ευθύνες κι ενόχους αυτή τη στιγμή πιστεύω ειλικρινά ότι δεν οφελεί. 

Άλλωστε, εδώ και αρκετό καιρό παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια που έκαναν οι ενταγμένοι στο σύστημα συγκάλυψης σιτιζόμενοι, αρκετές αμαρτίες και ουκ ολίγοι αμαρτωλοί αποκαλύφθηκαν και αναγνωρίστηκαν. 

Μερικοί από αυτούς μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού κι έχουν σχέση με ότι αφορά την ομάδα και η δεύτερη κατηγορία αφορά το εύρος της γνωστής παρεούλας που ελέγχει και κατευθύνει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα, που αφορούν την λειτουργία του «όλου οργανισμού». 

Επομένως, πιστεύω πως καλό θα ήταν να σταθούμε στο τι γίνεται και τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα, με δεδομένη τη μέχρι στιγμής ανερμήνευτη σιωπή που επέλεξε ο Ιβάν, πιθανότατα πλήρως απογοητευμένος από τα τεκτενόμενα. 

Είναι αλήθεια όμως πως αν ο μεγαλομέτοχος για τον οποιοδήποτε λόγο δεν αποφασίσει να ασχοληθεί με το δικό του αποφασιστικό τρόπο, το πρόβλημα που υπάρχει και που αποτελεί μια μελλοντική σοβαρή απειλή, δεν θα βρει λύση. Το γεγονός ότι οι πάντες και τα πάντα επικαλούνται, ελπίζουν και προσδοκούν την παρέμβαση του, σημαίνει πως μετά από αυτόν και πέραν αυτού...έρεβος. 

Η υπόθεση της οπισθοδρόμησης με τις παθογένειες να φεύγουν και να επανέρχονται όμως με εφιαλτική συχνότητα, είναι ένα «θέμα» που μόνο ένας ισχυρός παράγοντας καθολικής εκτίμησης και αποδοχής, μπορεί να το διαχειριστεί με εξαιρετικές πιθανότητες επιτυχίας. Σαφέστατα και όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, σημαντικό ρόλο επιβάλλεται να έχουν στην όλη προσπάθεια απεμπλοκής από τον εγκλωβισμό σε αυτόν τον φαύλο κύκλο, πέραν του ηγέτη και κάποιοι άλλοι. 

Με πρώτη ανάμεσα τους, την εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα μέχρι τώρα ΠΑΕ. Στη σειρά η ομάδα με τον κόουτς και τους παίκτες, αλλά και ο κόσμος. Γενική επιστράτευση και συστράτευση ικανών...και άσχετων, αμαρτωλών... και ανεύθυνων, με όρους που θα απαγορεύουν δια ροπάλου αυθαιρεσίες, απερισκεψίες, ιδιοτελείς σκέψεις και φτηνές παρασκηνιακές σκοπιμότητες από εδώ και πέρα. 

Έχει φρακάρει ο ψυχισμός του κόσμου από ανεκδιήγητες συμπεριφορές, από γκάφες και από νηπιακού επιπέδου εκπροσωπήσεις. Δεν είναι λίγες οι εμμονές που πληγώνουν και τις οποίες πληρώνει ακριβά η ομάδα και ο σύλλογος. Ήρθε λοιπόν η ώρα να κλείσει αυτός ο φαύλος κύκλος της εσωστρέφειας και των οβιδιακών μεταμορφώσεων. 

Όπως και ο αντίστοιχος της δραστηριότητας των σιτιζόμενων, των αντιΠΑΟΚτσήδων εκπροσώπων της ενημέρωσης και των παρατρεχάμενων της παρεούλας. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να αναπνεύσει καθαρό αέρα, να σηκώσει το κεφάλι ψηλά και να ξαναδεί τον ουρανό. 

Ο Ιβάν έχει τον πρώτο λόγο. Προϋπόθεση για την ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση, να γίνουν τολμηρές τομές και να παρθούν ριζοσπαστικές – και γιατί όχι κι επαναστατικές – αποφάσεις.

ΥΓ1: Εντύπωση μεγάλη προκαλεί η εμμονή του Λουτσέσκου να μην χρησιμοποιήσει ούτε ένα δευτερόλεπτο μέχρι τώρα τον Τσιγγάρα. Ανεξήγητες και αδιερεύνητες οι προθέσεις του, οι οποίες όμως δεν τον δικαιώνουν, από τη στιγμή που ο νεαρός μέσος είναι πολύ καλύτερος και πιο χρήσιμος, από κάποιους που ο Ρουμάνος επιμένει να χρησιμοποιεί.

ΥΓ2: Οι Ελληναράδες του κάμπου σκόρπισαν τα βοθρολύματα τους προχθές στο Αλκαζάρ. Το εμετικό και αντεθνικό «Βου, Βου, Βου» δεν σταμάτησε ούτε λεπτό, επιβεβαιώνοντας μια διαχρονική αθλιότητα που δεν έχει τόσο σχέση με τα αισθήματα τους προς τον ΠΑΟΚ, αλλά επικεντρώνεται στον βρώμικο εσωτερικό τους κόσμο.

ΥΓ3: Άκρα του τάφου σιωπή από ελεγχόμενα σάιτ για ένα θέμα πολύ σοβαρό, όπως ήταν αυτό που προέκυψε από τις εξαιρετικού ενδιαφέροντος δηλώσεις – αποκαλύψεις του πατέρα του Χρήστου Τζόλη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.