Για να σταματήσει ο «συρφετός», πρέπει κάποιος να δώσει μάχη κ. Γραμμένε...

Δημήτρης Κανελλάκης31 Μαρτίου 2021

«Aν σταματήσει ο συρφετός να δηλητηριάζει το ποδόσφαιρο, θα δούμε καλύτερες μέρες. Η νέα διοίκηση πρέπει να στρέψει εκεί το βλέμμα της. Αν μειωθούν οι εντάσεις, θα αρχίσει να ανακάμπτει. Υπάρχουν τα εχέγγυα για να γίνει έστω και ένα βήμα μπρος», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ.

Ακούγεται... κάπως να το λέει αυτό ο άνθρωπος που δεν μπόρεσε, ως πρόεδρος της ΕΠΟ, ούτε κατ' ελάχιστο να παρέμβει στο συγκεκριμένο ζήτημα, ένα από τα σοβαρότερα μεταξύ των παθογενειών στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 5-6 χρόνια.

Κι ακόμη πιο... κάπως ακούγεται να δηλώνει ο Βαγγέλης Γραμμένος ότι «υπάρχουν τα εχέγγυα για να γίνει έστω και ένα βήμα μπρος». Επί των δικών του ημερών, δηλαδή, δεν υπήρχαν; Κι αν δεν υπήρχαν ποιος ήταν ο λόγος; Όπως, ποιος είναι ο λόγος που υπάρχουν τώρα;

Μάλλον την παρουσία Ζαγοράκη εννοεί ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, αλλά, δεν ξέρω πόσο fair είναι, πριν ακόμη καθίσει στην καρέκλα ο νέος πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να του λες πως αίφνης υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αντιμετωπιστεί η τοξικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όταν η προηγούμενη διοίκηση απέτυχε, και το παραδέχονται τα περισσότερα από τα μέλη της ΕΕ, στο συγκεκριμένο θέμα.

Μοιάζει με πρόθεση να του φορτώσεις ευθύνες που, πριν τουλάχιστον αναλάβει καθήκοντα, δεν του αναλογούν. Μοιάζει σα να θέλεις να δημιουργήσεις ένα κλίμα εν όψει της δικής του διαχείρισης σε ένα θέμα που εσύ απέτυχες, ώστε να μπορείς με μεγαλύτερη άνεση να επικαλεστείς τον πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας και να δικαιολογήσεις την αποτυχία σου, αν, ενδεχομένως, αποτύχει και ο Ζαγοράκης να σταματήσει αυτή την πόλωση, τις συγκρούσεις, το δηλητήριο που χύνεται καθημερινά στο ποδόσφαιρό μας.

Πάντως, ούτε ένας αμύητος στα του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν θα περίμενε να "σταματήσει ο συρφετός να δηλητηριάζει το ποδόσφαιρο» με το... πάτημα ενός κουμπιού. Γι' αυτό και μου προκαλεί εντύπωση που το είπε ο Γραμμένος. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ όφειλε να μιλάει για τους τρόπους με τους οποίους θα υποχρεωθεί ο "συρφετός" να σταματήσει τον δηλητηριασμό του ποδοσφαίρου.

Διότι από μόνος του δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ. Αν η ΕΠΟ δεν ενεργοποιήσει μηχανισμούς αντίδρασης, αν η Πολιτεία δεν συνδράμει, αν η αθλητική και η τακτική δικαιοσύνη δεν είναι αρωγοί, ο "συρφετός" θα αναπαράγει σε καθημερινή βάση την τοξικότητα, θα την συντηρεί, θα την μεγεθύνει ανάλογα με τις επιδιώξεις του.

Δυστυχώς, στην περίοδο της θητείας Γραμμένου στην ΕΠΟ δεν έγινε τίποτε από τα προαναφερθέντα. Ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του απλά την παρακολουθούσαν την τοξικότητα χωρίς να κάνουν καμία ουσιαστική ενέργεια για να την καταπολεμήσουν.

Ας ελπίσουμε ότι ο Ζαγοράκης θα αποδειχθεί πιο αποφασιστικός και θα επιδείξει την βούληση που απαιτείται για να συγκρουστεί με τον «συρφετό», όπως τον χαρακτήρισε ο προκάτοχός του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.