«Για να περάσει ο ΠΑΟΚ πρέπει να σκοράρει, στην λεπτομέρεια η πρόκριση του Αρη»

Γιώργος Ηλιάδης23 Ιουνίου 2020

Ο Λουκάς Καραδήμος φιλοξενήθηκε στο Metrosport.gr, όπου μίλησε για τις αυριανές ρεβάνς των ημιτελικών Κυπέλλου, μεταξύ του Αρη και της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. 

Ο πρώην προπονητής της Καλλιθέας τόνισε πως για να προκριθεί ο Δικέφαλος θα πρέπει να σκοράρει μέσα στο Καραϊσκάκη. 

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην αναμέτρηση του Άρη με την ΑΕΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το συγκεκριμένο ντέρμπι θα κριθεί στην λεπτομέρεια.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: 

«Είναι ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο. Εχει ένα προβάδισμα ο ΠΑΟΚ, αλλά τον τελευταίο καιρό δείχνει ότι δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος». 

Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, που δεν έχει καμία σχέση με το πρωτάθλημα, όποτε θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να έχει μια πολύ διαφορετική διαχείριση γιατί ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση». 

Για το που πιστεύει ότι θα κριθεί το ντέρμπι: 

«Αν θέλει ο ΠΑΟΚ να περάσει στον τελικό του Κυπέλλου θα πρέπει να σκοράρει. Είναι πολύ δύσκολο να πας με τη λογική, ότι δεν θα φας γκολ. Ο Ολυμπιακός τον τελευταίο καιρό δείχνει, ότι επιθετικά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, οπότε βάσει αριθμών και λογικής, θα πρέπει και ο ΠΑΟΚ να σκοράρει αν θέλει να πάρει την πρόκριση». 

Για τους παίκτες που θα παίξουν κομβικό ρόλο στο παιχνίδι:

«Αυτό θα εξαρτηθεί από το πως θα κατεβάσει την ομάδα ο Αμπέλ Φερέιρα. Ο ΠΑΟΚ τον τελευταίο καιρό φαίνεται να έχει χάσει την αυτοπεποίθηση του. Αυτός που μπορεί να αποδειχθεί κομβικός είναι ο Πέλκας γιατί δίνει ταχύτητα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Είναι ένας παίκτης που πιστεύω ότι μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω, γιατί φυσιολογικά η ομάδα θα αμυνθεί περισσότερο και ο Πέλκας θα μπορέσει να βοηθήσει με τα χαρακτηριστικά του, πιέζοντας ψηλά τους αντιπάλους». 

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ πάει για δύο αποτελέσματα:

«Οταν έχεις ένα τέτοιο αποτέλεσμα και πας με την λογική ότι πρέπει να κρατήσω το σκορ, δεν βγαίνει τις περισσότερες φορές. Οτι και να γίνει ο ΠΑΟΚ πρέπει να σκοράρει, αυτό θα πρέπει να έχει στο μυαλό του». 

Για του που μπορεί να κάνει υπεροχή ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό:

«Ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή έχει μία πολύ καλή χημεία σαν ομάδα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να δώσει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή στον άξονα του Ολυμπιακού, και θα παίξει σημαντικό ρόλο το πως θα περιορίσει ο ΠΑΟΚ τον Βαλμπουενά (αν παίξει). Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να χτυπήσει στο κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού, με γρήγορους παίκτες». 

Για το πως θα μπορούσε να κατεβάσει την ομάδα ο ΠΑΟΚ:

«Αυτό είναι θέμα του Αμπέλ Φερέιρα γιατί αυτός ζει τους παίκτες. Βέβαια η ομάδα δείχνει ότι στις πλευρές η ομάδα θέλει κάτι διαφορετικό. Ο Λημνιός το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται κουρασμένος και δεν έχει μπει τόσο καλά». 

«Σίγουρα ο ΠΑΟΚ θέλει κάτι διαφορετικό στις άκρες, γιατί δεν έχει και την πολυτέλεια στο κέντρο, του λείπουν παίκτες. Εχεις μόνο τον Εσίτι, τον Ελ Καντουρί και τον Μαουρίσιο, λείπει και ο Μίσιτς, ο Πέλκας δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είναι όποτε αν είναι να αλλάξεις κάτι, να αλλάξεις τις πλευρές».

Για την συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα:

«Αυτή την στιγμή ο ΠΑΟΚ δείχνει μία ομάδα που δεν έχει αυτοπεποίθηση, δείχνει μια φοβία και έμενα με χαλάει αυτό. Φαίνεται και στα πρόσωπα των παικτών ότι δεν παίρνουν τις πρωτοβουλίες που έπαιρναν την προηγούμενη χρονιά. Ο ΠΑΟΚ φαίνεται ότι δεν έχει σιγουριά και αυτοπεποίθηση». 

Για τον Τζόλη:

«Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια μεγάλη επένδυση στις ακαδημίες και είναι φυσικό επακόλουθο κάποια παιδιά να στηριχθούν. Δεν πρέπει να τρελάνουμε το παιδί, θέλει σιγά σιγά και να υπάρχει υπομονή. Δείχνει ότι έχει πάρα πολύ καλά χαρακτηριστικά, είναι ένα παιδί που σίγουρα θα απασχολήσει την ομάδα τον επόμενο καιρό, απλά θέλει προσοχή από όλους». 

Για το αν πρέπει να συνεχίσει ο Αμπέλ Φερέιρα του χρόνου στην ομάδα:

«Δεν μπορώ να κρίνω αυτή την στιγμή 100% τον Φερέιρα. Εχει έρθει το καλοκαίρι, οι επιλογές παικτών που ήρθαν στην ομάδα δεν ήταν δικές του, ενώ είχε και πολλούς τραυματισμούς». 

«Βέβαια στην πίεση πρέπει να δείξει περισσότερα πράγματα, γιατί οι ομάδες ξεκινάν από τον προπονητή. Πρέπει να δώσει αυτοπεποίθηση στην ομάδα γιατί όλα από τον ίδιο ξεκινούν».

«Στη λεπτομέρεια θα κριθεί το ντέρμπι του Αρη με την ΑΕΚ»

Για το Αρης-ΑΕΚ:

«Είναι ένα αμφίρροπο παιχνίδι, ο Αρης έχει μία πολύ καλή ομάδα, όπως και η ΑΕΚ είναι σε καλό φεγγάρι. Ο αγώνας αυτός θα παιχτεί στην λεπτομέρεια, στο γκολ. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που έχει συμμορφωθεί τακτικά με τον Καρέρα και σίγουρα θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Ο Αρης πρέπει να είναι προσεκτικός στην διαχείριση του παιχνιδιού». 

Για το αν κάνει κάποιος παίκτης μπορεί να κάνει την διαφορά:

«Πάντα σε αυτά τα παιχνίδια, μπορεί να κάνει κάποιος άλλος παίκτης που δεν περιμένουμε την έκπληξη. Η ΑΕΚ δουλεύει πολύ καλά πάνω στην τακτική το τελευταίο χρονικό διάστημα, νομίζω ότι ο Αρης θα πρέπει να προσέξει να μην φάει γκολ πρώτος». 

Για την απουσία του Βέλεθ:

«Ο Βέλεθ είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός αμυντικός για την ομάδα του Άρη που βοηθάει πολύ στην λειτουργία της οργάνωσης στην άμυνα. Είναι σίγουρα μια πολύ σημαντική απουσία για τον Αρη». 

Για την συνολική εικόνα του Αρη στο πρωτάθλημα και τον Μίκαελ Ένινγκ:

«Ο Ενινγκ μου δίνει την εντύπωση ότι είναι ένας παρά πολύ καλός προπονητής. Μπήκε γρήγορα στην ιδιοσυγκρασία του συλλόγου, σίγουρα θα τον βοήθησε και ο Χαριστέας. Ο Αρης έχει δώσει πολύ καλά δείγματα σαν ομάδα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.