Για να δούμε, τι θα δούμε τώρα…

Αρις Νικολάκης07 Οκτωβρίου 2020

Ήταν ηλίου φαεινότερο. Ο ΠΑΟΚ θα άλλαζε. Καλώς ή κακώς έπρεπε, να αλλάξει. Αιτία; Εν αρχή ην… Η παραμονή του Αμπέλ Φερέιρα. Ο ΠΑΟΚ δίχως αλλαγές… Και τι αλλαγές; Κοσμογονικές.. Και με τον ίδιο προπονητή θα πήγαινε από το περυσινό κακό στο φετινό χειρότερο! Θα παρέμενε σε αδιέξοδο ο ΠΑΟΚ.

Η απόφαση της οικογένειας Σαββίδη για την παραμονή του Πορτογάλου, δε θα βοηθούσε τον ΠΑΟΚ δίχως αλλαγές στο ρόστερ του. Θα ήταν ξαναζεσταμένο προϊόν το αποτέλεσμα μίας τέτοιας προσπάθειας τότε. Τι θα είναι τώρα; Αφ’ ενός μεν, ο χρόνος θα δείξει. Κι αφ’ ετέρου δε, τώρα υπάρχουν προοπτικές επιτυχίες. Τότε δεν υπήρχαν.

Ως εκ τούτου οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες. Δεν το συζητάμε. Δίχως αυτές – επιμένουμε – ο ΠΑΟΚ δε είχε χαΐρι. Εάν κι εφ’ όσον είναι επιτυχημένες; Εάν έχει χαϊρι;

Εξαρτάται ουσιαστικά από την απόδοση των μεταγραφικών επενδύσεων… Την δικαίωση της επιλογής των νέων παικτών, δηλαδή. Από την διαχείριση του ρόστερ. Και φυσικά, τον ορίζοντας σκέψεων και πράξεων του Αμπέλ Φερέιρα.

Κι ουδεμία σημασία έχει η δική μας επί παραδείγματι άποψη ή η άποψη του καθενός. Σημασία έχει η άποψη της τεχνικής ηγεσίας και του αθλητικού διευθυντή της ΠΑΕ. Αυτοί έχουν το μαχαίρι, αυτοί και το πεπόνι (… επειδή απλά, το προτιμάμε περισσότερο από το καρπούζι) και αποφασίζουν. Αυτούς εμπιστεύεται η οικογένεια Σαββίδη.

Δεν πρόκειται πάντως, περί αλλαγής προσώπων. Το «φύγε εσύ, έλα εσύ» δε είναι και δε θα ήταν λύση. Δεν έψαξε ο ΠΑΟΚ για αντι - Βιεϊρίνια ή αντι - Μαουρίσιο ή αντί Πέλκα. Έψαξε για παίκτες οι οποίοι «κουμπώνουν» στους ρόλους τους οποίους ο προπονητής του ορίζει καθώς η ομάδα – με την ευρεία έννοια – είναι απόλυτα δική του. Αλλιώς θα ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία αυτή η προσπάθεια.

Εκεί όπου είχε φθάσει ο ΠΑΟΚ με τη λήξη της παρελθούσας αγωνιστικής περιόδου, όφειλε να αλλάξει. Έπρεπε να αλλάξει. Η οικογένεια Σαββίδη επέλεξε την αλλαγή του ρόστερ. Κι ήρθαν οι αλλαγές. Αποτέλεσμα τους ήταν και το επιτυχές βήμα στο Γιουρόπα Λιγκ αλλά και το μη επιτυχές (sic) βήμα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για να τα λέμε τα πάντα, όλα…

Και δεν μπορούμε, να θεωρήσουμε αυτές τις αλλαγές… Τις τόσες αποχωρήσεις από ένα ρόστερ το οποίο κέρδισε Πρωταθλήματα και Κύπελλα… Κακό. Δεν σπεύδουμε επίσης, να τις θεωρήσουμε και καλό. Θεωρούμε πως με αυτές ο ΠΑΟΚ ακολουθεί έναν δρόμο με προοπτικές. Δεν προκαταβάλουμε πως θα έχει επιτυχημένο τερματισμό. Δίχως αυτές και λαθεμένο δρόμο θα ακολουθούσε και ο αποτυχημένος τερματισμός θα ήτανη πιθανότερος.

Καθώς όμως, όλοι εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε… Οφείλουμε όλοι, να περιμένουμε την τυπική ολοκλήρωση των μεταγραφών. Και να κρίνουμε όταν, αργά ή γρήγορα, καταγραφούν τα αποτελέσματα τους.

Ο ΠΑΟΚ φώναζε… Τι φώναζε που εξ αρχής κραύγαζε… Την ανάγκη του για μεταγραφές, Για αλλαγές στο ρόστερ του. Έγιναν με ευθύνη πλέον, του Αμπέλ Φερέιρα. Κι από αυτόν προσδοκά ο κόσμος του ΠΑΟΚ αποτελέσματα. Δίχως δικαιολογίες.

Είναι δε, καλός οιωνός πως οι πρώτες εντυπώσεις από τις πρώτες αλλαγές είναι θετικές. Τι σημαίνει τούτο; Πολύ απλά σημαίνει, πως έγιναν ορθά βήματα. Αρκούν; Φυσικά, όχι. Το θέμα δεν είναι να καταγραφούν θετικά βήματα παικτών. Το θέμα είναι να καταγραφούν θετικά βήματα ομάδας. Διαφωνείτε;

Για να δούμε λοιπόν, τι θα δούμε τώρα… Τώρα που έγινε ό, τι έπρεπε να γίνει!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.