Για να δούμε, τι θα δούμε εφέτος

Αρις Νικολάκης06 Αυγούστου 2020

Ουδείς λέει πως όλα είναι ρόδινα. Τούτο δε, κι επειδή δεν είναι κι επειδή όταν ήταν, ουδέν πέτυχαν. Προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ βαρύνονται με την παταγώδη αποτυχία της παρελθούσας αγωνιστικής περιόδου. Και δεν δικαιούνται, για να ομιλούν περί οτιδήποτε για την παρούσα. Αντίθετα υποχρεούνται… Το κεφάλι κάτω, τη γλώσσα μέσα κι έργα. Όχι άλλα λόγια. Τέρμα τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα κι από προπονητές κι από παίκτες του ΠΑΟΚ…

Είναι μάλιστα, τυχεροί ουκ ολίγοι εξ αυτών. Ξέρετε γιατί; Πολύ απλά, επειδή η έλλειψη χρόνου δεν επέτρεψε στην οικογένεια Σαββίδη πολλά περιθώρια σκέψεων για το μέλλον τους στον ΠΑΟΚ. Η κατάσταση ήταν τέτοια ώστε σχεδόν επέβαλε την παραμονή τους. Ως εκ τούτου υπήρξε η δυνατότητα για μία ακόμη ευκαιρία τους.

Και θεωρούμε πως πρέπει να αντιλήφθηκαν προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ πως και γιατί παρέμειναν ενώ απέτυχαν παταγωδώς. Δεν ήταν μάλιστα, μόνον το αποτέλεσμα της αποτυχίας. Ήταν κι ο τρόπος. Σε αγώνες κλειδιά, σε αγώνες οι οποίοι καθόριζαν τα πάντα παίκτες και προπονητές του ΠΑΟΚ ηττήθηκαν με κατεβασμένα χέρια. Στις κρίσιμες μάχες έπεσαν αμαχητί.

Αυτό ενόχλησε περισσότερο. Αυτό απογοήτευσε περισσότερο. Αυτό εξόργισε κι αγανάκτησε την οικογένεια Σαββίδη και τον κόσμο του ΠΑΟΚ περισσότερο. Κι αυτό είναι επιεικώς απαράδεκτο γι’ αυτούς. Τυχόν δε, επανάληψη αυτού του απαράδεκτου γεγονότος θα σημάνει άμεσες και ριζοσπαστικές αλλαγές στον ΠΑΟΚ. Το δις εξαμαρτείν – βλέπετε – δεν χωρά στη νοοτροπία και της οικογένειας Σαββίδη και του κόσμου του ΠΑΟΚ…

Ο Αμπέλ Φερέιρα έχει κι αυτός την ευκαιρία του. Έχει και πολλαπλή… Μοναδική ίσως, υποστήριξη. Θα πείτε: Ποιος προπονητής του ΠΑΟΚ δεν είχε; Ο Ραζβάν Λουτσέσκου με τη συγκλονιστική υποστήριξη της οικογένειας Σαββίδη πέτυχε, όσα συγκλονιστικά πέτυχε με τον ΠΑΟΚ. Και τώρα ο Πορτογάλος έχει εφέτος όλα, όσα δεν είχε πέρυσι και πολλά παραπάνω. Δίχως τούτο να σημαίνει πως η έλλειψη τους είναι και συγχωροχάρτι για την παταγώδη αποτυχία του.

Προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ έκαναν κατά συρροή τραγικά λάθη την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο. Άνθρωποι είναι. Λάθη κάνουν. Δεν αντιλέγουμε αλλά… Με εργασία υπό ιδανικές συνθήκες και με απολαβές στα όρια των μυθικών – πάντα τηρουμένων των αναλογιών – δεν είναι απλοί, άνθρωποι. Δεν δικαιούνται ως τέτοιοι να κάνουν λάθη. Κυρίως μάλιστα, να κάνουν λάθη και να τα πληρώνουν όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς!

Τα λάθη τους, τα πολλά και τραγικά τους λάθη στέρησαν από αυτούς δόξα. Χρήμα δεν στέρησαν. Η οικογένεια Σαββίδη έχασε και χρήμα και δόξα εξ αιτίας τους. Ο κόσμιος του ΠΑΟΚ έχασε την… υγειά του, που λέει ο λόγος. Κι αυτοί; Ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Κι έχουν άλλη μία ευκαιρία.

Δεν είναι δίκαιο τούτο. Έτσι όμως, είναι το ποδόσφαιρο…

Για να δούμε λοιπόν, εάν θα δούμε εφέτος έργα από αυτούς, από τους οποίους πέρυσι ακούγαμε μόνον λόγια! Για να δούμε…

ΥΓ 1: Υπάρχει άραγε χρόνος για άλλη μεταγραφή στον ΠΑΟΚ; Μεταγραφή «πυλώνα» ενόψει ευρωπαϊκού αγώνα; Δε θεωρούμε πως υπάρχει χρόνος για μία τέτοια μεταγραφή. Δεν χάλασε όμως, ο κόσμος γι’ αυτήν τη φάση!

ΥΓ 2: Ο ΠΑΟΚ δεν απέτυχε παταγωδώς επειδή δεν ήρθαν νέοι παίκτες στο ρόστερ την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο. Ο ΠΑΟΚ απέτυχε επειδή δεν έφυγαν κάποιοι παλιοί. Κι εάν είναι τούτο λάθος εντύπωση ουχί μόνον δική μας; Ιδού η ευκαιρία στην παρούσα για την περί του αντιθέτου απόδειξη…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.