Για «χούντα του Κιέβου» κάνει λόγο η Ρωσία – Είστε «εγκληματίες πολέμου» απαντά η Ουκρανία

Metrosport Team24 Φεβρουαρίου 2022

Η Ρωσία στοχεύει στη «χούντα του Κιέβου» διεμήνυσε ο Ρώσος πρεσβευτής μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επίθεση στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, ο Βασίλι Νεμπένζια, σημείωσε, μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν πως διέταξε να διεξαχθεί «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν στο στόχαστρο «τη χούντα που βρίσκεται στην εξουσία στο Κίεβο».

«Δεν εξαπολύσαμε επίθεση εναντίον του ουκρανικού λαού, αλλά εναντίον της χούντας που βρίσκεται στην εξουσία στο Κίεβο», είπε κατά το κλείσιμο της τοποθέτησής του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Δεν υπάρχει καθαρτήριο για τους εγκληματίες πολέμου» Λίγο νωρίτερα, ο Ουκρανός ομόλογός του Σεργκίι Κίσλιτσια είπε πως «δεν υπάρχει καθαρτήριο για τους εγκληματίες πολέμου. Πάνε απευθείας στην κόλαση, πρεσβευτή».

Οι ΗΠΑ κατέθεσαν σχέδιο απόφασης στο ΣΑ που καταδικάζει τη Ρωσία για τον πόλεμο που εξαπέλυσε εναντίον της Ουκρανίας, είπε η Αμερικανίδα πρεσβεύτρια στον ΟΗΕ, η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ. Η Γαλλία από την πλευρά της καταδίκασε την «περιφρόνηση» της Μόσχας έναντι των Ηνωμένων Εθνών, διά στόματος του πρεσβευτή της στον ΟΗΕ, του Νικολά ντε Ριβιέρ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.