Για αυτό επιβλήθηκαν τα rapid test σε όσους πηγαίνουν στις εκκλησίες

Metrosport Team19 Νοεμβρίου 2021

Όπως ανακοινώθηκαν στα νέα μέτρα, όσοι ανεμβολίαστοι πιστοί επιθυμούν να εισέρχονται στις εκκλησίες, θα πρέπει να έχουν μαζί τους απαραίτητα rapid test.

Τον λόγο που πέρασε το μέτρο αυτό, εξήγησε ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος τόνισε:

«Στις εκκλησίες πηγαίνουν άνθρωποι ηλικιών που είναι ευάλωτοι στον κορονοϊό, είτε έχουν εμβολιαστεί κι έχει περάσει το διάστημα που έχουν ανοσία είτε είναι ανεμβολίαστοι. Εκεί από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο είπαμε ότι οι άνθρωποι που μπαίνουν μέσα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν θωρακισμένοι».

Τέλος, επισήμανε πως: 

«Είπαμε λοιπόν ότι θα απαιτείται το τεστ μετά και την υπόδειξη της Ιεράς Συνόδου και οι επίτροποι της εκκλησίας θα είναι επιφορτισμένοι με το να ελέγχουν αυτή τη διαδικασία και δειγματοληπτικά τα όργανα της Πολιτείας θα κάνουν κι εκεί ελέγχους. Οι πιστοί οφείλουν να καταλάβουν ότι πρέπει να πειθαρχήσουν»

Μάλιστα, ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως αν στους ελέγχους που θα γίνονται στις εκκλησίες, διαπιστωθεί ότι ανεμβολίαστοι πιστοί δεν έχουν υποβληθεί σε έλεγχο, θα επιβάλλονται κυρώσεις σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.