Για απαντήσεις και πρόκριση με έξτρα κίνητρο ο ΠΑΟΚ

Metrosport Team24 Ιουνίου 2020

Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για τέταρτη συνεχόμενη φορά θα επιδιώξει ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο Δικέφαλος θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο θέλοντας να τον κατακτήσει για τέταρτη σερί φορά και να κλείσει μία όχι καλή σεζόν με ένα τρόπαιο.

Για να συμβεί αυτό, οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα θα πρέπει να υπερασπιστούν το 3-2 του πρώτου ημιτελικού στην Τούμπα, «κόβοντας» το ψυχολογικό αβαντάζ των αντιπάλων τους που τους έχουν νικήσει δύο φορές στην Τούμπα στο Πρωτάθλημα.

Αλλά το Κύπελλο είναι άλλος θεσμός και το κίνητρο για τον ΠΑΟΚ είναι τεράστιο. Για αυτό και το γνωρίζει ο Πέδρο Μαρτίνς που αναμένεται να κατεβάσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα στοχεύοντας στον πρώτο τελικό της καριέρας του ως προπονητής του Ολυμπιακού.

Για τον Αμπέλ Φερέιρα ίσως είναι το πιο σπουδαίο ματς της καριέρας του ως προπονητής του ΠΑΟΚ. Γνωρίζει ότι μια πρόκριση θα μειώσει τους κραδασμούς από την αποτυχία στο Πρωτάθλημα. Όπως επίσης γνωρίζει πως ένας αποκλεισμός (ειδικά αν συνδυαστεί και πάλι με κακή εμφάνιση) θα τον φέρει πιο κοντά στην έξοδο από την Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να κατέβει με τερματοφύλακα τον Πασχαλάκη, στόπερ τους Βαρέλα, Ίνγκασον, στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Γιαννούλη και στο δεξί τον Μάτος. Στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Εσίτι, Μαουρίσιο και Ελ Καντουρί. Στα «φτερά» της επίθεσης θα βρίσκονται ο Μπίσεσβαρ και ο Λημνιός πίσω από τον προωθημένο Άκπομ.

Σε περίπτωση που ο Δικέφαλος καταφέρει να προκριθεί θα στερήσει από τον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να επαναλάβει τον δικό του περσινό άθλο με την κατάκτηση αήττητου πρωταθλήματος και νταμπλ. Αυτό από μόνο του αποτελεί ένα έξτρα και πολύ δυνατό κίνητρο για τους  ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου.

Η σημερινή αναμέτρηση για τον θεσμό του Κυπέλλου με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό είναι η 16η στην ιστορία των δυο ομάδων. Οι ερυθρόλευκοι μετρούν 9 νίκες, ο ΠΑΟΚ δυο ενώ τέσσερα παιχνίδια έχουν τελειώσει ισόπαλα. Τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν οι δυο ομάδες για τον θεσμό του Κυπέλλου ήταν το 2016 όταν ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στα χαρτιά (διακοπή του πρώτου αγώνα ενώ στο δεύτερο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ δεν κατέβηκε να αγωνιστεί).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.